Su dalgalarından etkilendi

Kültür Yayın: 29 Ocak 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 29.01.2022 11:47:58
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1492 okunma
Google News

Su dalgalarından etkilendi

 

TUNA İŞLEYEN  - GÖRÜNTÜLÜ 

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Altınsoy su dalgasından esinlendiği şekilde bağlamalar yapıyor.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Ahmet Altınsoy 90'lı yıllarda enstrümanlarını çevre illere tamire götürürken şimdi kendi atölyesini oluşturdu ve yeni enstrümanlar ortaya çıkardı

Bağlama ustası Ahmet Altınsoy musiki derneği ile birlikte yıllar önce çalıştığı sırada arızalanan enstrümanlar için çevre illere giderek, yüksek fiyatlara tamir yaptırmalarından sonra kendi gayreti ile saz ve bağlamaları yapmaya başladığını ifade etti. Küçük bir tezgah oluşturarak bağlama yapmaya başlayan Altınsoy, bu esnada yeni enstrümanlar yapmaya başladığını ifade etti.

Daha sonraları yapımının çok zor olmadığını gördüğünü söyleyen Ahmet Altınsoy, olta ile balık tuttuğu esnada kurşunun düştüğü yerde su dalgalarının oluşumundan bağlamanın çıkardığı ses sistemi ile benzerlik göstermesi ile bağlama yaparken de çıkaracağı sesi düşünerek yeni bağlamalar yaptığını söyledi. Su kabağından, çaydanlıktan, cam şişelerden bağlamalar yaptığını belirten Altınsoy, 'Cumba' adını verdiği bağlama da özel olarak yaptığını belirtti.

 

Geçtiğimiz yıl kendisini ziyaret eden Kütahya Valisi Ali Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Ahmet Altınsoy’un çaydanlıktan yaptığı ’Şeşkeman’a hayran kalmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.