20 Bin kişilik aşure ikramı

Yayın: 17 Ağustos 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 17.08.2022 13:01:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
418 okunma
Google News
Her yıl Muharrem ayında vatandaşlara aşure ikramında bulunan Tavşanlı Belediyesi bu geleneğini sürdürüyor.
Birlik, beraberlik, dayanışma ve bereketin simgesi olan Aşure Günü dolayısıyla Belediye Aşevi’nde kaynatılan kazanlarda hazırlanan 20 bin kişilik aşure, Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere 19 mahallede oluşturulan noktalarda vatandaşlara ikram edildi.
Aynı zamanda Cumhuriyet Meydanı’nda da protokol mensuplarının katıldığı tören gerçekleştirildi.
Programa; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Güler, AK Parti İlçe Başkanı Bilal Kıyak, belde belediye başkanları, daire ve kurum amirleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki program Belediye Başkanı Mustafa Güler’in konuşmasıyla başladı.
- BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER:
- “BU ÖZEL GÜNLERİ BİRLİK VE BERABERLİĞİN SEMBOLÜ OLARAK GÖRÜYORUZ…”
Her yıl olduğu gibi bu sene de yaklaşık 20 bin kişilik Aşure kaynattıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde Aşure geleneğine sürdürerek toplumsal kaynaşmaya vesile olmak istiyoruz. Bu özel günleri birlik ve beraberliğin sembolü olarak görüyoruz” dedi.
Güler, protokol mensupları ve vatandaşlara aşure ikramına katıldıkları için teşekkür etti.
Başkan Güler’in ardından Milletvekili İshak Gazel ve Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz da birer konuşma yaptı.
Aşure programı Tavşanlı İlçe Müftüsü Mevlüt Hakan Asan tarafından yapılan dua ile sona erdi.
Ayrıca; Milletvekili İshak Gazel, Belediye Başkanı Mustafa Güler ve AK Parti İlçe Başkanı Bilal Kıyak kazanların başına geçerek bir süre vatandaşlara aşure dağıttı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.