YALNIZ DEĞİLSİNİZ, SİZİNLEYİZ PROJESİ HAYATA GEÇTİ

YALNIZ DEĞİLSİNİZ, SİZİNLEYİZ PROJESİ HAYATA GEÇTİ

Gündem Yayın: 16 Haziran 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 16.06.2014 20:08:07
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
2515 okunma
Google News

 

 

            Kütahya Belediyesi  Sosyal Sorumluluk Projelerinden birisi olan “Yaşlı Bakım ve Ev Temizliği Projesi” hayata geçti.

            Bu kapsamda ilk olarak Kütahya ili  İstiklal Mahallesinde bulunan ihtiyaç sahibi ailemizi Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ziyaret ederek burada bir açıklama yaparak şunları ifade etti:

            “Belediyemiz Sosyal Sorumluluk Projelerinden birisi olan yaşlı bakım ve ev temizliği projesini hayata geçirmiştir.

            Bu çerçevede;

Evde bakım ve ev temizliği ekibimiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde 1 araç, 1 erkek berber, 2 kadın temizlik işçisi ve 1 hemşire olmak üzere toplam 4 personelle hizmet vermektedir.

            Hizmetimizin amacı; belediyemizin sadece vatandaşlarımızın yol, alt yapı vb. hizmetlerinde bulunmadığı sosyal belediyecilik ilkesine uygun olarak kendilerinin yalnız olmadığını, bizlerin onların yanında olduğumuzu ve onlara sevgi ile yaklaştığımızı ve onları unutmadığımızı hissettirmektir.

            Bu hizmet çerçevesinde bize müracaat eden vatandaşlarımızın evlerine gidilerek ev temizliği, çamaşır (çarşaf, perde, kişisel eşya, elbise kıyafetlerinin) temizliği, erkek vatandaşlarımızın saç ve sakal tıraşlarının yapılması, hemşiremiz vasıtasıyla tansiyon ve şeker ölçümleri yapılmaktadır.

            Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan tüm mahalle muhtarlarımıza konu ile ilgili bilgi yazısı iletişim adresleri ve telefon numaraları dağıtılmıştır. Muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan mahallelerindeki yaşlı ve bakıma muhtaç, kendi kişisel temizliklerini yapamayan vatandaşlarımızı belediyemize bildirmelerini bekliyoruz.

            Şu an itibariyle belediyemiz sosyal yardım işleri müdürlüğümüzce ilimizin farklı mahallelerinde 30 aileye bu hizmetimiz belirli aralıklarla verilmektedir. Daha fazla vatandaşlarımıza ulaşmak için tüm vatandaşlarımızın yardım ve duyarlılıklarını beklemekteyiz.

            SLOGANIMIZ: YALNIZ DEĞİLSİNİZ, SİZİNLEYİZ

            SEVGİ İLE EL ELE

 -          Bin çocuğumuzu ramazan bayramı öncesinde bayram kıyafeti alınacaktır.

-          İhtiyaç sahibi ailelerimize ramazan ayı içerisinde alış veriş kartı dağıtımı yapılacaktır. (yaklaşık 340 ailemize)

-          Belediyemize 2014 Eylül ayı içerisinde toplu sünnet ve toplu nikah töreni düzenlenecektir.

 -          Camii avlularına belediyemizce tente temini yapılmaya başlanacaktır’ “ dedi.

            Basın açıklamasına Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Özdoğan, Murat Arık, AK Parti İl Başkanı Av. İshak Gazel, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mehmet Erdem Özdoğan katıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.