VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’DEN GAZİLER ONURUNA YEMEK

Gündem Yayın: 20 Eylül 2018 - Perşembe - Güncelleme: 20.09.2018 10:29:04
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2171 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’DEN GAZİLER ONURUNA YEMEK
19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Vali Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir tarafından gaziler ve aileleri onuruna akşam yemeği düzenlendi.
 
İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemek programına Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Münevver Nayir’in yanı sıra Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Celal Yücel, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcıları Arif Yalçın ile Kenan Eskin, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, protokol üyelerinin eşleri, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri gaziler ve aileleri katıldı.
 
 “BU TOPRAKLAR ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN SAYESİNDE BİZE YURT OLDU”
 
İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın duasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, katılımlarından dolayı tüm konuklarına teşekkür etti. 19 Eylül Gaziler Günü’nün Mustafa Kemal Atatürk’e ‘gazilik’ unvanı verilişinin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Vali Nayir, “Gazi Mustafa Kemal Paşamıza, Gazi unvanının veriliş yıl dönümünü birlikte, düzenlenecek programlarla kutluyoruz. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Dumlupınar’dan 15 Temmuz’a kadar bu toprakların bize yurt olması için, özgürlüğümüz, mukaddesatımız, ezanımız, bayrağımız için can veren şehitlerimizi anıyoruz. Yine can vermeye hazır olduğunu gösteren gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bu topraklar onların sayesinde bize yurt oldu. Bugün burada özgür bir ortam içerisinde bulunuyorsak yine onların sayesinde. Bizim davetimize icabet edip geldiğiniz için her bir gazimize ve ailesine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, bizleri burada yalnız bırakmadığınız için. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimizden irtihal-i dar-ı beka edenleri yine rahmetle anıyoruz. Hayatta olanlara sağlık, sıhhat diliyoruz, inşallah ömürlerinin geri kalan kısımlarını da aileleriyle birlikte mutlu ve mesut geçirmelerini diliyoruz. Umuyor ve diliyoruz ki bu topraklar için can veren erleri bu millet unutmasın, onların hatıralarını yaşatsın. Aileleriyle bir aile olduğumuzu gelecek nesillere de aktarıp devam ettirelim” diye konuştu.
 
Çok sayıda gazi ve ailesinin katıldığı programda Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Münevver Nayir tek tek masaları ziyaret ederek gaziler ve aileleriyle sohbet etti.


 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.