Türkiye’de İlk İlçe Olarak Tavşanlı’ya Getirilen Konteynırlar

Türkiye’de İlk İlçe Olarak Tavşanlı’ya Getirilen Konteynırlar

Yaşam Yayın: 30 Mayıs 2015 - Cumartesi - Güncelleme: 30.05.2015 10:49:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2666 okunma
Google News

 

 

                Türkiye’de İlk İlçe Olarak Tavşanlı’ya Getirilen Konteynırlar

 

Türkiye’de ilk defa  bir  ilçeye  hibe olarak verilen  yeraltı   çöp konteynerleri,  Tavşanlı  Belediyesi  Çevre Koruma  ve Kontrol  Müdürlüğü’ne teslim edildi. Hibe olarak gelen konteynerler  şehir merkezine yerleştirilmeye başlandı.

Avrupa Birliği üyeliğine hazırlanan ülkemizde yaşam kalitemizi ve standartlarımızı yükseltmek adına çöp ile insan arasında ki steril ortamı oluşturmak ve daha sağlıklı yaşam alanları sağlamak için tasarlanan yeraltı çöp konteynerleri,   Tavşanlı Belediyesi  Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından  pilot bölge olarak seçilen şehir merkezine yerleştiriliyor.

Konuyla ilgili olarak Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ‘’ Bu konteynerler aslında illere verilmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Türkiye’de ilk defa  bir  ilçeye  Tavşanlı’mıza   hibe olarak verilen  yeraltı   çöp  konteynerlerini  teslim aldık. Bakanlığımızın ilçemize verdiği bu büyük destekten dolayı, ilçemiz adına ve şahsım adına çok teşekkür ederim. Bu konteynerleri pilot bölge olarak belirlediğimiz şehir merkezine yerleştirmeye  başladık. Gelen konteynerler,  belediyelerin ve temizlik şirketlerinin kullandığı çöp toplama araçlarına ve konteynerlere uygun olup, ekstra herhangi bir araç ve ekipman  maaliyeti  gerektirmemektedir  ve vatandaşlarımıza  yaz aylarında  zaman zaman sıkıntı  olan çöpler  ile insan hayatı arasında steril bir ortam oluşturarak daha temiz yaşam alanları sağlayacaktır. Ayrıca çöp atıklarının bünyesinde bulunan sıvı maddeler sızıntı yolu ile çevreye pis koku ve bakteri yayarak insan sağlığına ve doğaya zarar vermektedir. Bu yüzden ilerleyen zamanlarda bu yeraltı konteynerlerini  ilçemizin geneline  yayarak , şehrimizin  yaşam alanlarındaki görsel ve iç karartıcı kirliliğini tamamen ortadan kaldırıp,  yaşam alanlarımızın daha güzel ve yaşanılır olmasını sağlayacağız.’ ’dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.