Tavşanlı’dan Suriye’ye İnsani Yardım

Dünya Yayın: 10 Aralık 2020 - Perşembe - Güncelleme: 10.12.2020 08:07:35
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3906 okunma
Google News

Tavşanlı’dan Suriye’ye İnsani Yardım

 

Hayrat Yardım Derneği Tavşanlı Temsilciliği ile Tavşanlı Belediyesi ve Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliğiyle Suriye’deki yüz binlerce yetim, çocuk, kadın, ihtiyar ve muhtaçlara insani yardım ulaştırıldı.

 

2 tır un, kışlık bot, mont ve yüzlerce oyuncak, okul masa sıralarının bulunduğu yardım tırları, Tavşanlı’dan giden temsilciler tarafından çadır kentlere, eğitim merkezlerine ve yetimlere dağıtıldı.

Annesi ya da babasını kaybetmiş binlerce yetimi vakit müsaade ettiği kadar ev ziyaretleri gerçekleştirerek onların başını okşayıp oyuncaklarla mahzun gönüllerine küçük bir mutluluk ulaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Hayrat Yardım yetkilileri, her zaman olduğu gibi özellikle soğuk kış şartlarına girilen şu dönemde Suriye'deki mazlumlara destek olan Tavşanlı halkına çok teşekkür etti. Yardım ulaşan yetimlerin ve mazlumların Tavşanlı halkına selam, dua ve teşekkür ettiklerini özellikle belirtti. Savaş mağduru olan tüm Suriyelilerin Türk Bayrağı ve Türkiye’den giden hayırseverleri görünce büyük bir sevgi ve saygı gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Tavşanlı Belediyesi ile toplamda 28. Yardım tırının ulaştığını belirten yetkililer, Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Yardımcıları ile Tavşanlı Belediyesi’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa’ya ve Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çok teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Yine her zaman bu yardımlarda çok ciddi destek sağlayan ve son giden 2 yardım tırının bağışçıları Çaycı Gıda, Tercih Mobilya, Alper Sarrafiye, Irmak Gıda ve isimlerini saymakla bitiremeyecekleri tüm hayırseverlere teşekkür ederek, bu birliktelikte destekçi gönüllü tüm hayırseverlerden Allah razı olsun diye dua ettiklerini belirttiler.

Yetkililer, Hayrat Yardım olarak Suriye’de başlıca faaliyetlerini ise şöyle sıraladı;

İdlib, Cerablus, Azez, Telabyad, Selkin bölgelerinde yetim eğitim merkezlerinde 1100 çocuğa barınma, okul dersleri ve manevi eğitim veriliyor.

Hayrat Yardım Çadırkentlere ve yetim ailelere günlük 55.000 ekmek çıkıyor

700’den fazla Briket ev yapıldı

Düzenli gıda kolisi dağıtımı yapılıyor

10 tane mescid ve okul inşası gerçekleştirildi

55 Su kuyusu açıldı.

Hayrat Yardım olarak Suriye’de 5 lojistik merkez, 9 tane irtibat ofisi, sahadaki tüm çalışanlarımızla yaraların sarılması adına yoğun faaliyet göstermeye devam ediyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.