TAVŞANLI MTAL ÖĞRENCİLERİ AVRUPA YOLUNDA

Eğitim Yayın: 02 Ocak 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 02.01.2017 08:15:19
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3571 okunma
Google News

TAVŞANLI MTAL   ÖĞRENCİLERİ  AVRUPA YOLUNDA

Kütahya ili Tavşanlı İlçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini bu yılda Avrupa’ya götürüyor.

2016 teklif çağrısı döneminde hazırlanan ve konsorsiyum üyesi olarak yer aldığı okulun “Yenilenebilir Enerji Santralleri (YES) İçin Pano Montörlüğü Stajı ” adlı proje,  T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Harmancık 75.Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesinin konsorsiyum liderliğinde hazırlanan proje; 2296 başvuru arasından desteklenmeye değer bulunan 324 proje arasına girme başarısını göstermiştir.

Okulun proje koordinatörü Gökhan Alan’ın açıklamasında "Proje 35 öğrenci ve 5 refakatçi öğretmene yöneliktir. Okulumuz 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı içinde 3 hafta süreyle konsorsiyum ortaklarından Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 14 öğrenici ve 2 refakatçi ile Almanya ve Çek Cumhuriyeti’ne, Orhaneli A.Necati Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 14 öğrenici ve 2 refakatçi Almanya ve Polonya’ya ve Harmancık 75.Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi 7 öğrenici 1 refakatçi ile İspanya’ya giderek, ülkemizde hızla yaygınlaşan ve yaygınlaşacak olan Yenilenebilir Enerji (RenewableEnegry) alanları olan Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Bio Enerji ve Kojenerasyon Santrallerinde uygulanan pano kontrol ve kumanda teknikleri konularında staj yapma fırsatı yakalamış olacaklardır.

Yapılacak hareketlilik faaliyetleri sonunda projemize katılan öğrenicilerimizin alanıyla ilgili bilgi, beceri ve yeterliliklerinin arttırılması hedeflenmektedir. Aynı zamanda projemiz ile istihdam olanaklarının artması, ilimiz ve ülkemizin mesleki eğitim kalitesinin gelişmesine olumlu katkı yapması beklenmektedir." denildi. 

 NOT :

 "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans, http://www.ua.gov.tr) yürütülen Gençlik Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu´ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmiştir. Ancak burada yer alan görüşlerden Ulusal Ajans veya Avrupa Komisyonu sorumlu tutulamaz."

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.