TAVŞANLI’DA EĞİTİM ÖĞRETİM YENİ YAPILAN OKULLARLA AÇILDI

TAVŞANLI’DA EĞİTİM ÖĞRETİM TÖRENLE AÇILDI

Eğitim Yayın: 28 Eylül 2015 - Pazartesi - Güncelleme: 28.09.2015 16:06:53
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3908 okunma
Google News

 

 

 

 

TAVŞANLI’DA EĞİTİM ÖĞRETİM YENİ YAPILAN OKULLARLA  AÇILDI

 

2015 -2016 Eğitim öğretim yılı törenlerle başladı.

Tavşanlı Cumhuriyet Meydanında İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kırkaş tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulması sonrası Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Tören daha sonra yeni yapılan ve bu yıl Eğitim Öğretime açılan Moymul Orta Okulunda devam etti.

Yeni yapılan Moymul Orta Okulunda gerçekleştirilen eğitim öğretim yılı açılı törenlerinde Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Milletvekili Vural Kavuncu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kırkaş birer konuşma yaptılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kırkaş okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Kırkaş gerçekleştirdiği konuşmada, “ Sevgili öğrenciler uzun bir dinlenme döneminden sonra yenilenmiş yüzü ile yepyeni okulunuza, öğretmenlerinize ve arkadaşlarınıza kavuşmanın mutluluğu içerisindesiniz. Ne mutlu sizlere ki sizi anlayan Kaymakamınız, milletvekiliniz, belediye başkanınız, Momyulspor kulübü yöneticileri ve büyükleriniz var.

Bugün Moymul Orta Okulu ile birlikte Hanımçeşme, Tepecik ilkokulu ile Özel Eğitim Okul binalarını şehrimize kazandıran başta Kaymakamımız Numan Hatipoğlu olmak üzere, Kütahya Milletvekilimiz Vural Kavuncu Bey’e, Tavşanlı Belediye Başkanımız Mustafa Güler Bey’e, Moymul  Orta Okulunun yapımı öncesi bir kısım yerine kamulaştırmada fedakarlıktan dolayı Moymulspor kulübüne teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Kaymakam Numan Hatipoğlu da Eğitim Öğretimin önemini vurgulayarak, eğitimin kutsal uğraş olduğunu  ifade ederek yeni eğitim öğretimin hayırlı olmasını diledi.

Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ise konuşmasında, “Kütahya’mız da ilk ve orta öğrenim okullarımızı, pansiyon ve spor salonlarını yeniliyoruz. Sadece 2015-2016 eğitim-öğretim yılında, 45 milyon TL maliyeti olan 20 okul, 249 derslik, 1 spor salonu, 480 öğrenci kapasiteli 2 pansiyon, 1 spor salonu ve 90 yataklı uygulama oteli II. dönem başına kadar açılmış olacak.

 

Tamamlanmış olan okullarımızdan Tavşanlı Mülayim Dede Özel Eğitim Uygulama, 6-23 yaş arasında orta ve ağır düzeydeki zihinsel yetersizliği olan öğrencilere yönelik mesleki eğitim okuludur. Halen 41 öğrenci eğitim görmektedir.

 

Tamamlanan okullarımızın yanı sıra inşaatı devam etmekte olan okullarımızı da göz önüne aldığımızda Kütahya’da eğitime dev yatırımlar gerçekleşmiş olacak.

 

Eğitim yuvalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür eder, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlar ve başarılar getirmesini temenni ederim.” Dedi.

 

Okul sınıfları dolaşılarak öğrencilere ders kitapları verildi ve Fatih projesi olan akıllı tahtalarda örnek cümleyi Milletvekili Vural Kavuncu yazdı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.