SU YÜKLEME NOKTALARI

SU YÜKLEME NOKTALARI

Yaşam Yayın: 05 Kasım 2013 - Salı - Güncelleme: 05.11.2013 06:41:56
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
38789 okunma
Google News

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, hava mânia ve su yükleme noktaları ile ilgili bir açıklama yaparak şunları ifade etti;

“Şuanda Belediye Binamızın önünde su yükleme noktamız hizmete açılmıştır. Buna ek olarak, Zafertepe Halk otobüsü alanına, Evliya Çelebi Çinikoop Tesisimizin olduğu alana, TOKİ Akkent Mahallemize olmak üzere 3 bölgemize daha konulacak su yükleme noktalarında halkımız artık rahatlıkla gece gündüz bu noktalara ulaşabilecektir. Hafta sonu, bayram gibi günlerde artık vatandaşımız rahatlıkla suyunu yükleyebilecek.

 

Hava mânia ile ilgili olarak, bilindiği gibi Ulaştırma Bakanlığı tarafından incelenmesi şeklinde bize cevaplar gelmişti. Ama bir şart vardı. Onu gözden kaçırmamak gerekmektedir. Eğer sivil uçuşlara açık bir hava alanı ise Ulaştırma Bakanlığı cevap versin. Ama bizim hava alanımız askeridir. Dolaysıyla Ulaştırma Bakanlığı ile hiçbir ilgisi yok dedik. Paşamızda benzer konularda çalışmalar yaptırmış. Bizde onlardan öğrendiğimiz kadarı ile sivil havacılıkla ilgili yönetmelikler var. O yönetmeliklerde iki tane hüküm var ki bizi rahatlatıyor. Gölgeleme diye bir ana tabir var. Örnek vermek gerekirse Menderes Caddesinde 8 katlı binalar var. Aralarında da 2 ve 4 katlı binalar var. Buraları yıkıp 8 katlı yapmak isterim derse bu gölgeleme buna imkân veriyor.  Dolaysıyla bir çözümdür. 

Diğer bir nokta hava alanında bir pist var. Bu pistin 1 km alanında ve 3 km alanında yapı yapılamaz diyor. Diğer binalarda da yatay bir uygulama yapılacaktır. Yapılar için hava mânia ve doğal topografı hava mânia ikisinde de benzer şekilde çözüm yapabiliyoruz.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.