Simav Hastanesi Geri Sayım

Simav Hastanesi Geri Sayım

Sağlık Yayın: 24 Ekim 2014 - Cuma - Güncelleme: 24.10.2014 17:12:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3025 okunma
Google News

"İNATLAŞMANIN SIKINTISINI SİMAVLI YAŞADI"

 Simav hastanesi yapımı ile ilgili Ak Parti Kütahya Milletvekilinden bir açıklama geldi;

"           Simav ilçemize yapılması planlanılan Hastane geçtiğimiz dönemde yer belirlenememesi nedeniyle ötelenip kalmıştı. Mevcut hastaneye 300 m. lik bir mesafede bir alan için yapılan inatlaşmanın sıkıntısını gene Simav’lı hemşehrilerimiz yaşadılar, belki bugüne değin bitecek olan Hastane geri kaldı.

            Simav’da hemşehrilerimiz tarafından en çok konuşulan konuların başında gelen Hastane için 30 Mart Yerel seçimlerinden önce açıklamalarda bulunmuş ve Belediye tarafından sorunsuz bir yer verildiği takdirde hastane konusunda hızla adınlar atacağımızı belirtmiştik. Nitekim 30 Mart yerel seçimleri ile başa geçen AK kadrolar ilk meclis toplantılarından birisinde Leylekkürü, Fuar alanı bitişiğinde ki arsayı hastane arsası olarak belirlemiştir. Bu karardan sonra hızla harekete geçilerek yeni arsa üzerinde planlama, tapu ve ifraz işlemler tamamlanmış, bir kaç ay sonra da arsa Ankara’ya teklif edilmişti. Bakanlığımızca oluşturulan teknik heyetlerin yaptıkları incelemeler ve zemin etüdleri sonucunda eldeki mimari projede statik hesaplar üzerinde değişiklikler öngörülmüş, mimari proje bu kapsamda yeniden gözden geçirilmiştir.

Sonuç olarak bugün gelinen noktada Simav Hastanesinin çizilmiş olan mimari projelerini kamuoyu ile paylaşabilecek noktaya geldik. Bundan sonra ihaleye çıkma süreci başlayacaktır. Artık gün saymaya başladık diyebiliriz. Şimdiye kadar olduğu gibi gelinen bu noktada da konu ile ilgili yakından ilgilenecek, adım adım takip edeceğiz.

Bu süreç içinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Simav halkı ise gösterdikleri sabır ve anlayış ile en büyük teşekkürü haketmektedir. Simav’lıların da bir an önce hastanelerine kavuşabilmeleri dileğiyle tüm hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunarım."

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.