Pakistan Ziyaretinde Yetimlerle Buluşuldu

Gündem Yayın: 30 Ocak 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 30.01.2019 11:36:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2135 okunma
Google News

 Pakistan Ziyaretinde Yetimlerle Buluşuldu

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No'lu Şube Başkanı  Fatih Köse, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, İHH Genel Başkan Yardımcısı Said Demir ve şube başkanlarının katıldığı Pakistan ziyareti, Yetimhaneler, Maarif Vakfı ve büyükelçilik ziyareti ile tamamlandı.

Eğitim Bir Sen Kütahya 1 No'lu Şube adına heyette bulunan Başkan Fatih Köse gözlemlerini aktardı.

Pakistan'da İHH ve Khubaib Vakfının yönetiminde bulunan Sargado Kız Yetimhanesi ve Koleji, Keşmir bölgesinde Rara Yetimhanesi ve Kolejini, Haripur Yetimhanesi ve Kolejini ziyaret ettiklerini ifade eden Başkan Köse, " Burada bulunan öğrencilere Türkiye’den getirilen hediyeler takdim ettik, yetimler ile gün boyu bir arada bulunarak eğlenceli etkinlikler yaptık, kız ve erkek yetimhanelerinde kalan yetim öğrencilerin nezih bir ortamda barınmalarından sosyal ve sportif faaliyetlerdeki başarılarına ve eğitim öğretimin belli bir niteliğe ulaşmış olmasına şahit olmanın mutluluğunu yaşadık. Bu vesileyle ifade etmek isterim, biz Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No'lu Şube olarak, İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte, 2013'den beri Pakistan'ın da içinde yer aldığı dünyanın farklı coğrafyalarından yetimlerle Kütahyalı öğrencilerimizin "Her Sınıfın Yetim Kardeşi Var" projesi kapsamında yetim kardeş edinerek projeye destek olduklarını görüyoruz bu durum bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Kütahya'da öğrenim gören öğrencilerimiz tarafından bu yıl yaklaşık 300 yetime daha kardeş olundu. Bu projenin yürütülmesinde emeği olan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.

 

Ziyaretin son gününde Maarif Vakfı ve Büyükelçilik ziyareti gerçekleştirildi. Maarif Vakfı okulundan alınan bilgilere göre Pakistan’da bulunan 76 okulun eğitim öğretime devam ettiği belirtildi. Büyükelçilik ziyaretinde Büyükelçi Mustafa Yurdakul ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Keşmir Eğitim ve Teknoloji Bakanı Dr. Muhammed Beşir Abbasi de Keşmir ziyaretine eşlik etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.