ÖZEL ŞAMPİYONLARDAN VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’E ZİYARET

Eğitim Yayın: 03 Mayıs 2018 - Perşembe - Güncelleme: 03.05.2018 17:00:32
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1880 okunma
Google News

ÖZEL ŞAMPİYONLARDAN VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’E ZİYARET
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafından düzenlenen Özel Sporcular Atletizm Bölgeler Şampiyonasından 6 birincilik, bir ikincilikle dönen özel sporcular Selim Sonay, Ömer Al, Ramazan Akduman, Yaprak Gündüz ile Erdoğan Gökçe, Vali Ahmet Hamdi Nayir’i ziyaret etti.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarette Kütahya Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Nigar Çelik, Bahattin Çini Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkez Spor Kulübü Başkanı Ahmet Hamdi Karamete,  Kütahya Çiniket İ.Ö.O ve İş Okulu Spor Kulübü ile Kütahya Sempati Spor Kulübü Derneği antrenörü Erdoğan Taşdan, Kütahya Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği antrenörü Davut Tanrıkulu ile özel sporcuların aileleri de hazır bulundu. 

Kütahya Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Nigar Çelik, 81 il genelinden 136 spor kulübünün katılımıyla Antalya’da gerçekleştirilen 1. Atletizm Bölge Şampiyonasının down sendromlu, otistik ve mental kategorilerinde yapıldığını söyledi. 

2 KATEGORİDE 6 BİRİNCİLİK

Kütahya’nın otizm ve mental kategorilerinde yarıştığını aktaran Nigar Çelik, otizm kategorisinde yarışan Ömer Al’ın 100 m.’de bölge birincisi, 200 m.’de bölge ikincisi; Selim Sonay’ın 400 m.’de bölge birincisi olduğunu, mental kategorisinde yarışan Ramazan Akduman’ın 100 ve 200 m.’de bölge birincisi; Oğuz Türker’in 1500 ve 400 m’de bölge birincisi; Erdoğan Gökçe’nin 100 m’de bölge birincisi; Yaprak Gündüz’ün 100 m’de bölge birincisi olduğunu kaydetti.

“KÜTAHYA’YI EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL ETTİNİZ”

Başarıdan duyduğu mutluluğu ifade ederek özel sporcuların Kütahya’yı en iyi şekilde temsil ettiklerini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “1. Atletizm Bölge Şampiyonasından başarıyla dönen özel sporcularımız ailelerinin, ilimizin gururları oldular. İnşallah bu başarı sürekli hale gelir. Eğitimle düzelmeyecek hiçbir şeyimiz yok. Mutlaka hayata, başarılara daha hazır öğrencilerimizi eğitimle yönlendirdiğimiz takdirde hem spora, hem hayata hazırlamış oluruz. Çok güzel başarılar çıkabilir. Bahanelerin arkasına saklanmamak lazım, o bahaneleri aşacak bir şeyler önümüze koymalıyız. Önümüze çıkan engeli engel diye görürsek takılır düşeriz ama önümüze bir şey çıkarmışlar, bu bir basamaktır diye onun üzerine çıkarsak bir adım yükselmiş oluruz. Sizler de onu yapmışsınız. Size sıkıntı çıkarabilecek durumları engel diye düşünmemiş, basamak olarak görmüşsünüz. Size emek veren bütün hocalarınızı, ilgili STK’ları tebrik etmek istiyorum. Bu bizim ihtiyacımız olan bir başarı. Gençlerimizin bu başarısı onları hayata bağlayacak, onları hayatla uyum içerisinde daha güzel günler yaşamalarını sağlayacak bir unsur olur. Spor her birimizin hayatında yer almalı ama özellikle özel eğitime muhtaç gençlerimiz için spor daha farklı bir mana ifade ediyor, kendilerini daha güzel ifade edebilecekleri bir durum oluyor. Elde edilen başarı gelip geçici olmasın, kalıcı bir başarı olsun. Çocuklarımız hayatın içine sporu koysunlar” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir konuşmaların ardından özel sporcuları tek tek tebrik ederek madalyalarını taktı.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.