Online Haşhaş ekimi başvuruları

Gündem Yayın: 26 Ekim 2018 - Cuma - Güncelleme: 26.10.2018 14:05:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3604 okunma
Google News

 Online Haşhaş ekimi başvuruları başladı;

 

Toprak mahsulleri ofisi genel müdürlüğünden yapılan bildirime göre 30 Kasım 2018 tarihinde sona erecek olan haşhaş ekimi başvuruları TMO internet sayfasında yer alan ( https: //hubas.tmo.gov.tr/hashas ) ‘’ Haşhaş üretim başvuru sistemi ‘’ üzerinden de gerçekleştirilebilecektir.

Başvuru ve değerlendirme süreçlerinin her aşaması internet üzerinden de gerçekleştirilebilecek olup haşhaş ekim başvuruları izin belgesine dönüştürülen veya izin başvurusu onaylanmayan üreticilere SMS ile bilgilendirme yapılacaktır. Uygulanmakta olan münavebe sistemi gereğince münavebe sahası dışında kalan ekim alanları ve köy hinterlandı dışında kalan ekim alanları için yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmayarak izin belgesi verilmeyecektir. İzin almadan ekiliş yapılması halinde yasal işlem yapılacak olup, bir kişiye dekar sınırlaması olmaksızın en fazla 3 tarlada ekim izni verilecektir.

Haşhaş ekim izinleri konusunda bilgilendirme açıklamasında bulunan Tavşanlı  Ziraat odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akpınar Haşhaş ekecek üreticilerimizin mağduriyet yaşamaması için konu üzerinde hassasiyetle davranılması gereğinin altını çizdi….

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.