"Modern kölelik yaşıyoruz"

Gündem Yayın: 01 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 01.05.2019 11:49:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1707 okunma
Google News

CHP Tavşanlı ilçe Başkanı Fisun Aktakka Yıldız 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu, Yıldız yaptığı açıklama ile işçi bayramının sürecini ve gündemi değerlendirdi, 

 "1 MAYIS EMEK ve DAYANIŞMA GÜNÜ Ülkemiz'de ilk olarak 1923'de resmi olarak kutlanmaya başlanmıştır.
1884'de Şikago'da işçilerin mesai saatleri ve çalışma koşullarına isyanları,1886'da isteklerinin kabulüyle sonuçlanmıştı. 1889'da Paris'te toplanan 2. enternasyonelin ilk toplantısında 1 MAYIS'ın "İşçilerin ortak bayramı" olarak kutlanmasına karar verildi. Tabii bu pek kolay olmadı. pek çok grev ve olaylar sonucunda 1 işçi öldü,4 işçi idam edildi,4 işçi müebbet hapse mahkum oldu ve yüzlerce işçi yaralandı.
Ülkemiz'deki en acı olaysa ; 1977'de 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan kutlamalar olmuştu. Taksim Meydanı'nda toplanan işçilerin üzerine ateş açılmıştı. Aradan geçen 42 yılda hala failler bulunamadı maalesef!
           Ülkemiz daima emperyalizmin kuşatması altında olmuştur. Yerli kapitalistlerle işbirlikçileri hep emekçileri sömürerek beslendiler. 1960'dan sonra işçilere tanınan haklar iyi kullanılamadı.1980'deki faşist darbe emekçinin(tabiri caizse) ölümü oldu. Sendikal haklar durduruldu. İşçi liderleri ceza evlerine atıldı. Her geçen yıl işçiler ve emekçilerin aleyhine işledi. 2002'den sonra da akape iktidarıyla TAŞERON İŞÇİLİĞİ yürürlüğe girdi. Yani modern kölelik yasallaştı. Ülkemiz adeta modern Kunta-Kinte'ler ülkesi oldu. Şimdi de adına reform dedikleri yasa taslağıyla emekçilerin KIDEM TAZMİNATLARINA göz diktiler. Herkes biliyor ki "İşsizlik fonu" artık amacından saptı, "Patron kurtarma fonu" haline geldi. Şimdi bir de "KIDEM TAZMİNATI FONUYLA","İŞVERENE DESTEK FONU" oluşturulmuş olacak.
Zorunlu "BİREYSEL EMEKLİLİK FONU" ise, zaten açlık sınırının altında olan asgari ücreti, "SEFALET ÜCRETİ" haline getirecektir.
Karnını doyuramayan insana zorla tasarruf ettirmek hangi süper aklın ürünüdür acaba?
           Bizler CHP. camiası olarak daima emek ve emekçilerin yanında olacağız! 
Tüm emekçilerimizin 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA BAYRAMI KUTLU OLSUN!"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.