MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNE NEFESİN ÖNEMİ ANLATILDI

MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNE NEFESİN ÖNEMİ ANLATILDI

Eğitim Yayın: 16 Aralık 2015 - Çarşamba - Güncelleme: 16.12.2015 10:22:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2572 okunma
Google News

MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNE NEFESİN ÖNEMİ ANLATILDI

 

NFS tarafından Tavşanlı Meslek Yüksek okulu öğrencilerine yönelik olarak “Doğal nefes ” seminer verildi.  
  Eğitime konuşmacı olarak Nefes Koçu Nilay Akarslan ve Ayşegül Benli katıldı.
  Düzenlenen eğitimde konuşmacılar şu açıklamalara yer verdiler: “Nefes alışkanlıklarımız düşünce sistemimizi, yaşamı algılayış şeklimizi doğrudan etkiliyor. Çünkü doğal ve olması gerektiği gibi nefes almıyorsak,  nefesimizi tutuyor veya limitliyorsak negatiflikler üretmeye başlıyoruz. Negatif duygular, düşünceler, ihtimaller‘
 ’Nasıl nefes alıyorsak öyle yaşıyoruz.’’ Bu tezi ‘‘Nefes Analizi’’ adlı sistem doğruluyor. Biz nefes uzmanları bir kişinin sadece nefesine bakarak yasamı hakkında bilgi verebiliriz. Hayatı nasıl yaşadığınız, nasıl algıladığınız, tedirginlikleriniz, korkularınız gibi.” Ayrıca hastalıklarımız da yeterli oksijenin gitmediği bölgelerde oluşuyor.
“Nefesimizi tutuyor ve limitliyor olmamız düşünce sistemimizi bu denli olumsuz etkiliyorsa tüm bu olumsuzlukları nefesimizi değiştirerek düzenleyebilir miyiz? İşte bundan 40 yıl önce zihnimizdeki olumsuzlukların nefes alışkanlıklarımız nedeniyle olduğunu ve bir kişinin nefesini değiştirebilirse bu olumsuzlukların da ortadan kalkabileceğini keşfetmişlerdir,” denilerek doğru nefes almanın önemi anlatıldı. 
Eğitim Tavşanlı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin sorularının cevaplanması ile son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.