Kütahya Valisinden Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı Mesajı

Kütahya Valisinden Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı Mesajı

Gündem Yayın: 18 Mayıs 2015 - Pazartesi - Güncelleme: 18.05.2015 20:52:49
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
3023 okunma
Google News

Kütahya Valisinden Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı Mesajı

 

Kuruluş ve Kurtuluşa Ev Sahipliği Yapan Değerli Kütahyalılar;

    19 Mayıs 1919 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, azim ve kararlılıkla başlattığı İstiklal Mücadelesiyle, tarihte eşine az rastlanır bir destan yazmıştır. Kadın erkek, genç yaşlı farkı olmadan, etnik köken, mezhep, din ayırt edilmeksizin milletin bütün fertleri, vatan savunması için omuz omuza vererek mücadele etmiş ve zafere ulaşmıştır. Türk Milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan bu önemli gün, gençliğe armağan edilmiş bir bayramdır.
 
     Şanlı Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan  ve milletimizin yeniden varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı sayabileceğimiz 19 Mayıs tarihi; tarih boyunca hep yükseklerde tuttuğumuz  özgürlük sevdamızın bir yansımasıdır. Samsun’a atılan o “ilk adım” Kurtuluş” zaferine atılan adımlardan birisi olmuştur.
 
     19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlayan hareket; Cumhuriyetimizin başlangıcı olduğu gibi, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasının ilk adımıdır.
 
      96 yıl önce Samsun’da başlatılan Milli Mücadele, büyük zorluk ve fedakarlıkların yanında  milletimizin topyekun seferberliği sayesinde zaferle sonuçlandırılmıştır. Bağımsızlık mücadelemizin lideri ve  Cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal ATATÜRK  bu mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs gününü en çok güvendiği ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğü gençlerimize bayram olarak armağan etmiş ve kurulan Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Şundan eminiz ki; bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bilgi çağının gereksinimlerini üzerinde taşıyacak gençlerimizin elinde  olacaktır.
 
     Sevgili Gençler;
 
    Sizlere güveniyoruz ve sizlerden beklentilerimiz çok büyük, gözlerinizde her geçen gün daha da güçlenen cennet vatanımızın ümit vaat eden ışığını görüyoruz. Sizlerin; donanımlı, hoşgörülü, çevresine saygılı, milletine sadık, değerlerine bağlı, çalışkan insanlar olmanız gerekiyor. Hiç şüphemiz yok ki sizler; Mustafa Kemal Atatürk’ün ekibiyle beraber kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin varisleri ve geleceğisiniz. 
 
     Çok yakın bir gelecekte şu anda bizlerin üstlendiği tüm görev ve sorumlulukları sizler devralacaksınız. Kendinizi bu görev ve sorumlulukları üstlenecek şekilde iyi yetiştirin. İyi bir bilgi birikimi yanında kişilik ve karakter gelişiminin de önemli olduğunu unutmayın.   
 
      Bu duygu ve düşüncelerle, Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, Aziz Milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden, tüm Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve muhabbetle yad ediyor, Sevgili Gençlerimiz ve Tüm Vatandaşlarımızın “ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı”nı tebrik ediyorum.                                                                    
                                                                    
 
                                                                                                                                                                                         Şerif Yılmaz
                                                                                                                                                                                        Kütahya Valisi
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.