Kütahya'da Kano Heyecanı

Spor Yayın: 02 Ekim 2016 - Pazar - Güncelleme: 02.10.2016 15:31:04
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
4023 okunma
Google News

VALİ NAYİR PORSUK BARAJ GÖLÜ FRİG VADİSİ KANO ŞENLİĞİ’NE KATILDI
2-3 Nisan tarihlerinde İzmir’de ilki gerçekleştirilen ‘Kanocular Buluşması’nın ikincisi, ‘Porsuk Baraj Gölü Frig Vadisi Kano Şenliği’ Kütahya’nın Sofça Köyünde ‘Sıtkı Usta’ anısına düzenlendi. 

Porsuk Baraj Gölü Frig Vadisi Kano Şenliği’ne Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Zeynel Sağ, Kütahya Tanıtım Vakfı Başkanı (KÜTAV) Ressam Adil Özkan, STK Temsilcileri, köy sakinleri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Büyük Ayı Doğa ve Macera Sporları’nın organizasyonuyla düzenlenen, Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral ve Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın destekleriyle gerçekleştirilen ‘Porsuk Baraj Gölü Frig Vadisi Kano Şenliği’ne Türkiye’nin çeşitli illerinden 32 kano sporcusu katıldı.  

NİDA OLÇAR: SOFÇA’NIN KABUĞUNU KIRMASI GEREKİYOR

Etkinlik hakkında bilgiler veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, “Büyük Ayı spor kulüplerinin organizasyonu ile gerçekleşti etkinliğimiz. Sıtkı olarak sponsor olduk. Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral da desteklerini sundu. Herkes elinden geldiğince bir şeyler yaptı. Sofça ve porsuk havzası için yapılan bir organizasyon bu. Artık Sofça’nın kabuğunu kırması gerekiyor. Bu organizasyon Frig Vadisi Kano Şenliği olarak organize edildi. Daha sonra motor, dağ, kamp turizmine yönelik ya da hepsini kapsayan bir organizasyon içerisinde yer alabiliriz” dedi.

BAŞKAN AHMET ATAÇ: SOFÇA DESTEKLENMELİ

Sofça’nın kendisi için ayrı bir değere sahip olduğunu ifade eden Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, “Belediye Başkanı olunca kimsenin sınırına tecavüz etme olarak anlaşılmasın. Sofça benim çok sevip değer verdiğim bir yer. Hem yaşayanlar hem de Sıtkı Usta’nın burada olması benim için önemli. Biz burayı sık sık ziyaret ederiz. Pir Ahmet Efendi’nin burada olması ayrı bir farklılık yaratıyor. Pir Ahmet Efendi’nin sevenlerinin Eskişehir’de yoğun olarak olması bizim de katkı sunmamız gereksinimini doğuruyor. Desteklenmesi gereken bir yer Sofça. Bize göre çok önemli. Elimizden geldiğince burayı yaşatmaya ve desteklemeye özen gösteriyoruz” diye konuştu. 

Daha sonra 32 kano sporcusu Porsuk Baraj Gölü’nde kürek çekti. Vali Ahmet Hamdi Nayir ve davetliler de kayıkla açılarak kano sporcularına eşlik etti. 

VALİ NAYİR: SOFÇA İÇİN VERİLEBİLECEK DESTEKLERİ PLANLAYACAĞIZ

Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir Sofça için gerekli çalışmayı yapacaklarını söyledi. Vali Nayir, “Sofça bugün çok güzel bir faaliyete ev sahipliği yapıyor. Eskişehir’den gelen arkadaşlarımızın organize ettiği 32 kano tutkunu çeşitli illerden gelerek buradaki güzelliği paylaşıp etkinliklerini dünyaya duyuracaklar. Bu faaliyetlerin devamı için Kütahya Valiliği olarak verilebilecek destekleri planlayacağız. Bu imkandan daha fazla istifade etmeyi, buradaki alanı spor camiasına kazandırmaya çalışacağız. Bu spor ve Sofça, Kütahya’nın tanıtımı için iyi bir fırsat. Bu faaliyete destek veren herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.