Hıdırellez Bahar Bayramı

Hıdırellez Bahar Bayramı

Yaşam Yayın: 07 Mayıs 2015 - Perşembe - Güncelleme: 07.05.2015 10:54:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3707 okunma
Google News

Hıdırellez Bahar Bayramı

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu Hıdırellez Bahar Bayramı'nın, birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu söyledi.

Hıdırellez'in yüzyıllardır kutlanageldiğini ve bu günü Kütahya halkıyla birlikte kutlamanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Saraçoğlu, :

"Bundan 941 yıl önce, yine böyle bir Hıdırellez günü Kütahyamız fethedilmiş ve Müslüman Türk yurdu olarak hamdolsun bugünlere kadar gelmiştir. Bizim inancımızda bildiğiniz gibi fetihteki asıl mana, gönüllerin fethidir. Gönüller fethedilmeden şehirlerin fethedilmesinin bir manasının olmadığını bilen ecdadımız, 'biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için. Hakkın evi gönüllerdedir, gönüller yapmaya geldik' demiştir. Düsturuyla şanlı tarihimizdeki en güzel fetihleri gerçekleştirmiştir. Ne mutlu Kütahyamıza ki Evliya Çelebi'nin memleketi olan bu şehir, Allah'ın lütfuyla yine Allah dostu, iki gönül insanı Hızır ve İlyas Aleyhisellamın buluştuğu bir günde fethedilmiştir. Bin yıla yakın süredir ana yurdumuz olan bu topraklar, inşallah kıyamete kadar ana yurdumuz olmaya devam edecektir."

Konuşmaların ardından, mehter takımı ve halk oyunları ekipleri gösteri sundu, yöresel sanatçı Zeynel Sağ da konser verdi.

Etknliklere TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Mustafa Uğur, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.