GÜNLÜCE'DE ASİT TEHLİKESİNİ PROTESTO ETTİLER

Asayiş Yayın: 05 Ocak 2018 - Cuma - Güncelleme: 05.01.2018 20:17:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3454 okunma
Google News

ASİT TANKERLERİNİ PROTESTO ETTİLER

(GÖRÜNTÜLÜ )

Kütahya'nın Emet ilçesinde, asit tankerinden sızdığı iddia edilen olaydan sonra kayganlaşan yolda  trafik kazaları yaşanmıştı.

Yaşanan tehlike ile  Günlüce Köyü sakinleri, Emet- Tavşanlı yolunu bir süre trafiğe kapatarak protesto ettiler.

Tankerden dökülen asidin neden olduğu kaza yerinde toplanan Emet Günlüce Köyü sakinleri, Emet-Tavşanlı yolunu bir süre trafiğe kapatarak yaşanan olayı protesto ettiler.

Günlüce Köyü muhtarı Adem İnan, yaptığı açıklamada, köylerinin asit tankerlerinin geçtiği karayolu güzergahında olması nedeniyle sürekli tedirginlik yaşadıklarını ifade etti.

Tankerlerin asit sızdırmasından dolayı hem çevrenin zarar gördüğünü hem de kazalar yaşandığını belirten Muthtar Adem İnan, şöyle konuştu:

"Dün gece meydana gelen olayda tankerdeki 16 ton asit yaklaşık 20 kilometrelik yol güzergahına dökülerek, tahribata neden oldu. Yola dökülen asit nedeniyle dün gece ve bugün, iki ayrı trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 4 kişi yaralandı. Biz buradan asit tankerlerinin geçmesini istemiyoruz. Yoldan geçen tankerlerin büyük bölümü asit sızdırıyor. Yağmur yağdığında ise bu kimyasal maddeler yayılarak, tarım alanlarını zehirliyor. Dolayısıyla insanların yanı sıra hayvanlar bundan zarar görüyor."

 Kütahya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri de bölgede inceleme yaptı. 

Etibor ve Karayollarına ait iş makinaları ve araçlarla, yaklaşık 10 kilometrelik alandaki asit karışan toprak da iş makinalarıyla kamyonlara alınıp güvenli bölgeye imha edilmek üzere götürüldü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.