GEDİZ’DEN HALEP’E YARDIM SEFERBERLİĞİ

Gündem Yayın: 04 Ocak 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 04.01.2017 12:13:52
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3604 okunma
Google News

GEDİZ’DEN HALEP’E YARDIM SEFERBERLİĞİ

Gediz’de yardım kampanyasında toplanan kuru gıdanın yüklendiği 2 tır ve Gediz İHH İnsani Yardım Derneği Gediz Temsilciliği ile toplanan yardımlar dualar eşliğinde Gediz Belediyesi Hizmet Binası önünden Halep'e uğurlandı.

Gediz Belediye Başkanlığınca başlatılan kampanya ile toplanan yardım malzemelerin gönderilmesi için Gediz Belediyesi önünde tören düzenlendi. Törene Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Av. Mesut Yörük, Gediz İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Gediz Jandarma Komutanı Jandarma Yzb. Turgut Çıtak, Gediz Belediye Başkan Yrd. Hakan Arpacı, Belediye Meclis Üyeleri, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, Gediz OSB Müteşebbis heyeti Başkanı İbrahim Başol ve çok sayıda Gediz halkı katıldı. Yapılan duanın ardından tırlar bölgeye uğurlandı.

15 Temmuz'da vatanına ve milletine sahip olan halkın bugün Halep'teki Müslüman kardeşlerine birlik ve beraberliğini göstermek üzere çok kısa sürede organize olduğunu belirten Başkan Saraoğlu şunları kaydetti: "Gediz halkı yardım severliğini bugün en güzel şekilde göstermiştir. Ben öncelikle Gediz halkının, sivil toplum kuruluşlarının Halep’e kardeşlik kampanyası içinde infak ettikleri verdikleri bu yardımlardan dolayı Gediz de yaşayan bütün kardeşlerimize Gediz Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Bu bir insanlık görevi.Bu insanlar 100 yıl önce bizim coğrafyamız bizim sınırlarımız içeresinde idi. Buradaki yaşayan insanlarda yurt dışına gitmek istediklerinde bizim pasaportumuzu kullanıyorlardı. Çanakkale’de de ölenlerden Halep te doğanlarda var. Bu tür yardımları sadece Gediz olarak değil bütün Türk Milleti büyük bir hamiyetperverlik içerisinde yapıyor. Malumunuz ülkemiz çok zor koşullardan geçiyor, bizde bu krizleri felaketleri yaşamış bir ilçeyiz. Aslında bizim yaptıklarımız bir tür sadaka. Sadece bununla geçerli değil devletimiz gerek sivil toplum kuruluşları, gerek devletin resmi kuruluşları pek çok yardım kanalları var. Yardımlarınızı eksik etmeyin devletimiz güçlüdür ama milletin yardımını da hmek istiyor Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda sık sık söylemleri ifadeleri var. Ben katkı sunan bütün kardeşlerimize, STK’ ları ve üyelerine teşekkür ediyorum. Burada iki yardım organizasyonu var. İnsani Yardım Derneği İHH, kardeşlerimiz birkaç kez yardım tırlarını gönderdiler. Bizde 65 Ton gıda maddesi gönderiyoruz. Hepinizden Allah razı olsun” açıklamasında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.