EN GÜZEL TARHANA PİŞİRME YARIŞMASI YAPILDI

Gündem Yayın: 24 Temmuz 2018 - Salı - Güncelleme: 24.07.2018 18:47:25
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2512 okunma
Google News

EN GÜZEL TARHANA PİŞİRME YARIŞMASI YAPILDI

 

Adnan Menderes Yaşam Parkı’nda düzenlenen "Geleneksel Gediz Tarhana Festivali kapsamında "En Güzel Tarhana Pişirme Yarışması" yapıldı.

Düzenlenen yarışmaya; Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, Gediz İlçe Jandarma Komutanı Jan. Binbaşı İsmail Sert,  İlçe Emniyet Müdürü Barış Tosun, AK Parti Kütahya Kadın Kolları Yürütme Kurulu Üyesi Şule Bilgili, İl Genel Meclisi Üyeleri, Gediz Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Vedat Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Gediz İlçe Yönetimi, AK Parti Gediz Kadın Kolları Başkanı Tuba Akbulut ve Kadın Kolları, AK Parti Gediz Gençlik Kolları Başkanı Ali Akbulut ve Gençlik Kolları, Belde ve Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Adnan Menderes Yaşam Parkı Yaşam Kafe yanında 6 ev hanımının katılımıyla gerçekleşen yarışmada, yarışmacı hanımlar tarhanalarını en güzel şekilde Jüri üyelerine sunmanın telaşıyla güzel anlar geçirdiler. Jüri üyeleri tarhananın kokusu, kıvamı, lezzeti ve görselliği gibi kriterlere bakarak puanlama yaptılar.

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 2018 yılı Tarhana Pişirme yarışması 1.’si Ayşe Ünlüsoy olurken, Nurten Doğan ikinci, Dilek Özkaya üçüncü oldu.

Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak konuşmasında; "Bu sene 16.sını düzenlediğimiz Geleneksel Gediz Tarhana Festivalinde yine ilçemizin adını ve kültürünü her sene olduğu gibi tanıtmaya devam ediyoruz. Bugün burada yarışan kıymetli yarışmacılara başarılar diliyorum.

Tarhana yarışmasına katılan katılımcılarımıza ve yarışmacılarımızın hediyelerini özenle seçen sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmanın sonunda ödül töreni düzenlenerek günün anısına toplu fotoğraf çekinildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.