EMETLİLER KÜTAHYADA BULUŞTU

Gündem Yayın: 29 Mart 2018 - Perşembe - Güncelleme: 29.03.2018 17:23:45
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2448 okunma
Google News
EMETLİLER KÜTAHYADA BULUŞTU
 
Emetliler dayanışma ve Kalkınma derneği Kütahya 1. il istişare toplantısı geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.
Kütahya belediyesi sosyal tesislerinde gerçekleştirilen ve 1983-1987 yıllarında ilçe Kaymakamlığı görevinde bulunduğu dönemlerde Türkiye’de yılın yöneticisi seçilen emekli Kaymakam Halis Arslan onur konuğu olarak katıldı. Arslan  burada yaptığı konuşmada Kadirşinas Emet halkını asla unutmadığını ifade ederek;” Nerede bir Emet lafı duysam kulak kabarttım, nerede bir Emeti görsem elimi uzattım. Mesleğimin doğumunu yaptığım Emet ilçemizi asla unutmadım “dedi.
Emet ilçesinden Kaymakam Hasan Çiçek, Belediye başkanı Mustafa Koca, Ak parti,Chp,İyi parti,Dsp,Mhp,Sp ile   başkanları, stk ve oda başkanları ve dernek yöneticilerinin katıldığı toplantıda,Kütahya ve diğer illerde yaşayan Emetli siyaset,iş adamı,bürokrat, akademisyen,esnaf ve memleket severleri  bir araya geldi.
Açılış konuşmasını yapan Emetliler dayanışma ve Kalkınma derneği başkanı İsmail Elmacı  Derneklerinin kuruluşundan bugüne görev alan,hizmet veren başkan ve yönetim kurulu üyelerine  Emetliler adına teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi;
“Uzak yakın demeden memleket sevdası ile  buraya gelen tüm hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.Toplantı için aradığımız her vatandaşımız mazeret ileri sürmeden katılabilmek için büyük heyecan duydular.Keşke daha önce bu toplantıları daha sık yapabilseydik.Ama bundan sonra daha sık bir araya gelecek,birlikte hareket edeceğiz.Emet’te,Kütahyada güç olmak, istişareler etmek, birbirimize yol göstermek sevincimizi kederimizi paylaşmak için sıkça düzenlenecek organizasyonlarla bir araya geleceğiz.İnsanların ‘Emet’ten bir şey olmaz’ inançları  bu toplantı ile çürütülmüştür. Türkiyenin neresinde olursa olsun ulaşmaya çalıştığımız hemşehrilerimize birlikte düşünecek, çalışacak ve Emet’te neler olabileceğini cümle aleme göstereceğiz.”dedi.
Toplantıda söz alan konuşmacılar, Emet ilçesinin gelişmesi adına  değerlendirmeler de bulundular. İlçenin ekonomik ve sosyal kalkınması adına tüm partiler,odalar ve stk’lar ile ortak işbirliğine gidilmesinin karara bağlandığı toplantıya Uygat Tour sahibi ve aynı zamanda Ankara Kütahya ilindne yetişenler derneği başkanı Nuri Uygun moderatörlük yaptı.
Nüfusun azalmasına rağmen artan  konut sayısı,nüfus kaçağı, Emetli işadamlarının ilçede istihdam yaratacak yatırımlarda bulunmaları, gibi  istatistik veriler değerlendirildi. Bor madeninin ilçeye sağladığı katma değerin  azalırken, başta termal ve orman kaynakları olmak üzere yer altı ve yerüstü zenginliklerinin etkin kullanımı, Kütahya merkezde tekrar lokal açılması, derneğin vakfa dönüştürülmesi,küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi  gibi değişik konularda fikir alışverişlerinde bulunuldu.Toplantı katılımcıların aile fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.