Cinayet 6 Yıl sonra aydınlandı

Asayiş Yayın: 16 Ocak 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 16.01.2017 16:40:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
7292 okunma
Google News

 

             Kütahya İli Merkez İlçe Kıranşeyh Köyünde; 28 Ekim 2010 tarihinde, Semi KAYALI (Mehmet Ali ve Emine oğlu, 19.09.1997 doğumlu) isimli (13) yaşında çocuk kaybolmuş, 29.10.2010 tarihinde Kıranşeyh köyü sulama göleti kenarında ölü olarak bulunmuştu

    Olay tarihinde yapılan olay yeri incelemesi ve otopsi raporlarında Semi KAYALI’nın iple boğularak öldürüldüğü tespit edilmiş ve yapılan araştırmalar sonucunda Kıranşeyh köyünde ikamet etmekte olan bir şahıs, olayın şüphelisi olarak ilk etapta tutuklanmış ve daha sonra delil yetersizliğinden beraat etmişti.

      Olay ile ilgili olarak K.Ç. isimli şahsın 24.01.2011 tarihinde vermiş olduğu ifadeye istinaden Kıranşeyh Köyünde ikamet etmekte olan ikinci bir şahıs tutuklanarak üç ay Kütahya E Tipi Ceza İnfaz kurumunda kalmış ve yargılanma sonucu beraat etmiştir. 

    2016 yılı içerisinde yürütülen faili meçhul suç dosyalarının aydınlatılması yönündeki istihbarı çalışmalarda; olaya ait dosya muhteviyatındaki tüm evrak ve ifadeler kurulan özel çalışma ekibi tarafından tekrar incelenmiş, aynı köyde ikamet eden ve olay tarihindeki ifadelerinde Jandarma birimlerini yanlış yönlendirmeye çalıştığı tespit edilen şahısların olduğu anlaşılmış ve yapılan tespitler Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmiştir.
 
    Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı çerçevesinde 25 Aralık 2016 tarihinden itibaren şüpheli olarak tespit edilen (2) şahsın araştırılması ve takibine başlanılmış olup; elde edilen bilgiler çerçevesinde K.Ç’nin alınan ifadesinde olayın  S.K. isimli şahsın azmettirmesi sonucu kendisi tarafından işlendiğini itiraf etmiştir.

    Şüpheliler 13.01.2017 günü Kütahya C.Başsavcılığına sevk edilmiş olup çıkarıldıkları mahkeme tarafından K.Ç. ve S.K. Semi KAYALI’yı kasten öldürme suçundan tutuklanarak Kütahya E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmişlerdir.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.