CHP'DEN CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMASI

CHP'DEN CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMASI

Siyaset Yayın: 01 Temmuz 2014 - Salı - Güncelleme: 01.07.2014 16:40:16
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 6 dk.
3010 okunma
Google News

CHP Tavşanlı  İlçe Başkanı Mehmet Şentürk  Cumhurbaşkanı adayı hakkında basın açıklamasında bulundu. Şentürk yaptığı açıklamada şunları söyledi;  

“Çok değerli Tavşanlı halkı değerli basın mensubu arkadaşlarım sözlerime başlarken hepinizi sevgi ve saygı ile 10 ağustos 2014 pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Ekmeleddin İhsanoğlu  kimdir ve özgeçmişini  açıklayacağız.

Bildiğiniz gibi tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik yoğun görüşmeler yaptık. Türkiye'nin nasıl bir cumhurbaşkanına ihtiyacı var, toplum ne düşünüyor ,eğilimleri tespit ettik. Cumhur başkanı adayının partiler üstü devlet adamı niteliğinde barış dilini kullanan her kesime eşit mesafede duran herkesi kucaklayacak bir kişi olması noktasında birleştirdi . Partimiz büyük uzlaşma anlayışı çerçevesinde yaptığı bu çalışmalar sonucu sayın profesör doktor Ekmeleddin İhsanoğlu ismini öner dik MHP tarafından da kabul gördü. Sayın İhsanoğlu tüm kesimlere eşit mesafede duran    uluslar arası saygınlığı yüksek bir diplomat ve bilim adamıdır. 

Unutulmaması gereken biz devlet başkanı seçmiyor. Erdoğan " Devlet başkanı"  olma hevesinde ve bu yüzden sanki devlet başkanı seçilecekmiş gibi bir algı yaratmaya çalışıyor biz anayasaya uygun tarafsız partiler üstü ve toplumun her kesiminden destek alabilecek bir cumhurbaşkanı seçeceğiz.

CHP ve MHP nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu

Cumhurbaşkanlığına layık bir  isim . Türkiye cumhuriyeti devletinin kuruluş esasları ile bir sıkıntısı olmayan laiklik konusunda sağlıklı bir görüşe sahip olan uluslararası tecrübesi bulunmakta olan aday dan bahsediyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu bizim kanaatimizce Türkiye'nin bu noktada bulabileceği en iyi aday. Ekmeleddin İhsanoğlu Türkiye’de bütün halka hitap edebilecek bir Anadolu evladı gizli kapaklı tarafı yok hakkında en ufak bir yolsuzluk yok rüşvet iddiaları yok her zaman demokrasiden bilimden yana olmuş bir adamdan bahsediyoruz eleştiri saygıyla karşılıyoruz ama anlayışla karşılamıyoruz."

Ekmeleddin ihsanoğlu'nun sadece CHP’ nin aday olmadığına vurgulamak isteriz "ihsanoğlu mhp nin ve halkın bu milletin belirttiğimiz kriterleri içinde ortak adaydır chp ye bir milletvekili bir belediye başkanı bir genel başkan seçiyoruz chp nin illkeleri  tüzügü ortadadır. "

Ekmeleddin ihsanoğlu'nun çatı adaylığı genel merkezimiz tarafından değerlendirilmiş genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ihsanoğlu'nun önerdiğini ve mhp lideri devlet bahçelinin de arkadaşlar ile görüşerek bu isim üzerinde uzlaştıkları aktarılmıştır.

Ilk defa halkın katılımı ile bir cumhurbaşkanı seçileceğini  unutmamamız gerekmektedir.

Chp nin kendi içinden kendi ilkeleri ile aday çıkaracak bir büyüklükte parti olduğuna dikkat çekmek isteriz. Ama karşımızda türkiye'yi kamplara bölmüş yetki elde ettiğinde parlamenter sistemi askıya alacak bunu açıkça beyan eden. Demokrasiyi rafa kaldıran başkanlık sistemi etrafında türkiye otoriter bir rejime sürükleyecek kuvvetler ayrılığı ilkesini tanımayacak kendi başına buyruk politikalarla türkiye dış politika alanlarda başını belaya sokacak bir iktidara karşı tüm toplumun ortak yönlerini temsil  yeteneği yüksek herhangi bir siyasi parti ile bağı olmamış bir kişiyi aday olarak göstermemiz  önemlidir. Profesör Doktor Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir?

26 şubat 1943 yılında babasının görevli olduğu Kahire'de doğdu. Mısır'da Ayn Şems üniversitesi fen fakültesini bitirdi.

Ankara üniversitesi fen fakültesi'nde doktora yaptı doktora sonrası çalışmalarını ingiltere exeter üniversitesi'nde tamamladı 1984 de profesör oldu.

Görevler İslâm konferansı teşkilatı genel sekreteri 2005 2013 demokratik seçim ilk genel sekreter

İslam  işbirliği teşkilatı içinde Bağımsız daimi insan hakları komisyonu,

Bilim teknoloji ve gelişim organizasyonu

Kadınları kalkındırma özel kuruluşunu kurdu.

Istanbul Tarih Sanat Ve Kültür araştırma merkezi genel direktörü 1980 ile 2004.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarih bölümü kurdu 1984. Türk bilim tarih kurumu başkanı 1989.

Istanbul üniversitesi bilim tarih müze ve dökümantasyon merkezi müdürü

UNESKO ve Harvard üniversitesinde çalıştı

Milletlerarası bilim ve felsefe tarihi kurumu başkan yardımcısı 1997 başkan (2001 - 2005).

Uluslararası bilim ve felsefe kurumu başkan yardımcısı 1997.

Paris'te bulunan uluslararası tıp tarihi kurumu üyesi.

Birleşmiş milletler teşkilatı kalkınma programı tarafından verilen yenilik için güney güney işbirliği ödülü. 2008.

Dünyaca tanınan bir bilim tarihçisidir.

Bilim tarihine yaptığı katkılardan dolayı Alexandre Koyre madalyası ile ödüllendirilmiştir. Koyre madalyası bilim tarihinde sıradışı ve çığır açan çalışmalar yapan bilim adamlarına verilmektedir.

UNESCO İbni Sina bilim madalyası.

T.C.  Cumhurbaşkanı tarafından verilen devlet üstün hizmet madalyası 2000 adını uluslararası ödül verilen tek türk bilim adamıdır uluslararası bilim tarihi ve felsefe kurumu tarafından "ihsanoğlu altın madalyası ödülü"  oluşturulmuştur.

Ilk ödül barcelona üniversitesinde bir bilim adamına 2009 ikinci ödül manchester üniversitesi'nde bir bilim adamının verilmiştir 2013 madalya 4 yılda bir verilmektedir .

* 20'nin üzerinde Dünya üniversitelerinde fahri doktora ünvanını sahip .

* Çok sayıda kitap ve makalesi bulunmaktadır.

* İngilizce , Arapça, Fransızca ve Farsça bilmektedir .  Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Chp tavşanlı ilçe başkanı olarak chp genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP genel başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin çatı aday olarak belirledikleri Ekmeleddin İhsanoğlu'na tam destek vereceğimizi kazanması için tüm gücümüzü ile çalışarak tarafsız bir cumhurbaşkanı seçecegimize  inanıyor hepinize saygı ve sevgilerimizi sunuyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.