BAKANLIKTAN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 573 BİN TL DESTEK

Spor Yayın: 14 Haziran 2018 - Perşembe - Güncelleme: 14.06.2018 11:44:51
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
2146 okunma
Google News

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 573 BİN TL DESTEK
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kütahya’da faaliyet gösteren 130 amatör spor kulübüne 573 bin TL nakdi yardımda bulundu. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) iş birliğiyle gerçekleştirilen törenle nakdi yardımlar spor kulübü temsilcilerine teslim edildi.

Kütahya İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Murat Cengiz, kulüp temsilcileri ve sporcular katıldı.

“EN FAZLA DESTEĞİ KÜTAHYA ALDI”

Kütahya’nın komşu illerinden daha fazla destek aldığını kaydeden Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz, “Biz Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve Türkiye Futbol Federasyonu amatör kanadıyla Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımızdan spor kulüplerimiz için bir yardım talebinde bulunduk. Çok teşekkür ediyoruz Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Spor Bakanımıza, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a da çok teşekkür ediyoruz. Kütahya’ya civar illerden daha fazla bir meblağ olan katkıda bulundular” dedi.

“1 MİLYON 300 BİN TL DESTEK VERİLDİ”

192 spor kulübü sayısına sahip olan Kütahya’nın kulüp sayısında diğer illerden önde olduğunu ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, spor kulüplerine verilen destekler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Kulüpçülüğün fedakarlık işi olduğuna değinen Sadık Ölçen, “Ekim 2017’de 104 kulübe, Nisan’da 104 kulübe olmak üzere toplamda yine Kütahyaspor da bunun içine dahil, 625 bin liralık malzeme yardımı, bugünkü yapılan yardımla beraber 687 bin liralık da nakdi yardım yapılmış oluyor bu sezon. Toplamda kulüplerimize yapılan nakdi yardım ve malzeme yardımı sayısı 1 milyon 300 bin lira. Kulüplerimizin maddi imkanları sponsor buldukça artırılıyor, daha iyi faaliyetler yapıyorlar ama şu rakamlara bakıldığında özel sponsorluk gelirleri hariç kulüplerimize yapılan bu malzeme ve nakdi yardımlarda ciddi bir yer tutuyor. Bu yapılan 130 kulübe 573 bin lira olan nakdi yardımın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“KÜTAHYA KENDİ FUTBOLCUSUNU YETİŞTİRMELİ”

Amatör spor kulüplerine her yıl maddi destek sağladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Bizim en büyük yardımımız da şehrimizin adını taşıyan Kütahyaspor’a destek veriyoruz. Her yıl hatırı sayılır bir rakamı oraya aktarıyoruz. Sonuç itibariyle baktığımız zaman hedef ettiğimiz yere gelememişiz ama o futbolculardan bir tane bile Kütahya’da kalmadı hepsi paralarını aldılar gittiler. Gönül istiyor ki, bu futbolcuların içinde kendi içimizden çıkan, şehrimizden çıkan 7-8 tane gencimizi o takımda oynatabilmek. Çabamız bu şekilde” dedi.

“İLİN DİNAMİKLERİ SPORA DESTEK VERMELİ”

Kütahya’nın spor şehri olduğunu belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, “Kütahya’nın başarılı olduğu konulardan bir tanesi spor. Biz sadece futbola endeksleniyoruz ama bireysel branşlarda başarılar kazanan gençlerimiz var. Sporu desteklememiz lazım. Gücü elinde bulunduran bütün kurumlar ve iş adamlarımız şehrin bütün dinamiklerini amatör spor kulüplerine sonuna kadar destek vermesi lazım. Aynı zamanda toplumun huzuru, sağlığı için çok önemlidir. İl Genel Meclisimiz şu anda nakdi yardımlar dışında bütün köylerimizde nüfus büyüklüğüne göre halı sahalar yapıyor” dedi.

“AVRUPA’NIN EN YENİ TESİSLERİ TÜRKİYE’YE YAPILIYOR”

Kütahya’nın sporda önemli yatırımlar aldığını aktaran AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün nakdi yardımı çok önemli. Sadece spor kulüplerimize maddi ve spor anlamında bir katkı değil, toplumsal ilişkiler anlamında da katkı sağlıyorlar. Türkiye’de AK Parti iktidarından sonra spora ve sporcuya yapılan yatırımları görüyoruz. Avrupa’nın en yeni stadyumları, en yeni spor salonları Türkiye’de yapılıyor. Kütahya’da bu anlamda büyük bir katkı alıyor. 15 Temmuz 2016 tarihinde bir darbe girişimi oluyor ve 20 Temmuz 2016 tarihinde bizim spor kompleksimizde yüzme havuzumuzun ihalesi yapılıyor. Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti’nin bu ülkeye getirmiş olduğu en zor şartlarda dahi, devlet işini ve millete hizmet aşkını ne kadar önemsediğini ortaya koyan bir veridir. Kütahya’daki sporcularımızın, spor kulüplerimizin sizler vasıtasıyla Avrupa’da, dünyada ve olimpiyatta şampiyon çıkartacak seviyeye geleceğine inanıyorum. Yapılan çalışmaların hem Kütahya’mıza hem de ülkemize büyük bir katma değer sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“7’DEN 70’E HERKESİN SPORLA İLGİSİ OLMASI LAZIM”

Sporu yaygınlaştırma ve spordan istifade eden kişi sayısının artırılması noktasında her ülke ve her ilin hedefi olduğunu dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Ülkemiz ve ilimiz olarak baktığımızda merkezi yönetimin ve yerel yönetimlerin bu amaçla ellerinden gelen imkanları kullanarak daha fazla insanın spora katılmasını sağlamak için gayret gösterdiklerini görüyoruz. 7’den 70’e herkese uyan bir spor dalı mutlaka var. 572 bin nüfusta 70 bin kişinin sporla ilintili olması az bir rakam. En yaşlımızın da en küçüğümüzün de bir spor dalıyla ilişkilendirilmesi mümkün. Bizim gayemiz nüfusun en büyük kısmının spora yönlendirilmesi olmalı. Bunun için hem merkezi yönetim hem yerel yönetimler spor alanları, spor salonları oluşturmaya çalışıyor. Vatandaşlara en yakın şekilde bu alanları oluşturarak onların daha fazla zamanını orada geçirmeleri için gayrette bulunuyorlar. Yapacağımız bu altyapılar, spor kulüpleriyle ancak faydalı, neşeli ve verimli hale geliyor. Sizlerin sahip olduğu alan, sizlerin hitap ettiği kitle, sizlerin aracılığıyla bu alanların kullanılmasını ortaya çıkarıyor. Sizlere vermiş olduğumuz katkı direkt halkın spora yönlendirilmesinde, sporla iç içe olmasında en önemli katkılardan biri. Merkezi yönetim olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Belediyemiz, İl Özel İdaremiz olarak imkanlar ölçüsünde destek vermeye çalışıyoruz” dedi.

“14 YILDA SPORA 10 MİLYON TL DESTEK”

2004 yılından bu yana Kütahya İl Özel İdaresi tarafından spora 10 milyon TL’nin üzerinde destek sağladıklarını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “2004 yılından bu yana İl Özel İdaremiz olarak spora 10 milyon TL’nin üzerinde katkı sağlamışız. Spor kulüplerimiz almış oldukları destekle daha iyisini başaracaklar, Kütahyamızdaki başarılara yeni başarılar ilave edecekler, bu paranın hakkını verip sporcularımızın ihtiyaçlarını daha iyi bir şekilde yerine getirecekler. Bütün gayemiz emanetimize, sorumluluğumuza verilen ilimizi her alanda olduğu gibi spor alanında da en iyi noktaya getirmek, en iyi imkanları sağlayabilmek. Bu bir sosyal sorumluluk. Çocuklarımızın, gençlerimizin, geleceğimizin spora yönlendirilmesindeki faydaları saymakla bitiremeyiz. Buradaki arkadaşlarımız büyük bir kahramanlık ve özveri örneği göstererek kendini bu işe adamış insanlarımız. Hepinize teşekkür ediyorum. Zorunlu değil gönüllü bir görev yapıyorsunuz, sizleri bu çalışmalarda başarılı kılabilecek katkıları vermek bizleri de mutlu edecek ve kendi sorumluluğumuzu yerine getirmiş olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, 573 bin TL’lik çeki 130 amatör spor kulübünü temsilen Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Murat Cengiz’e teslim etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.