Aile Haftası Barış ve Huzur Getirsin

Aile Haftası Barış ve Huzur Getirsin

Gündem Yayın: 19 Mayıs 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 19.05.2014 15:17:28
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
3387 okunma
Google News

Aile Haftası  

"Tarih boyunca hayatla mücadelede eden insanoğlu ancak küçük ya da büyük birlikler – gruplar kurarak sorunlarını çözmüştür. “Aile” bu grupların hem en eskisi, hem de en evrensel olanı… Bilimsel ve teknolojik gelişmelerle atom bile parçalandı ama insanlık değişik arayışların içinde Ailenin yerini dolduracak başka bir sosyal organizasyon kuramadı. Bu nedenledir ki; Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, ailenin korunması ve güçlendirilmesi amacıyla 1993 yılında aldığı bir kararla, 1994 yılından itibaren her yılın 15 Mayıs tarihinin "Aile Günü", bu günün içinde yer aldığı haftanın ise "Aile Haftası" olarak kutlanmasını öngörmüştür

Toplumun temel dinamiği olan ailenin güçlü olması pek çok toplumsal sorunun çözümünü beraberinde getirecektir. Bakanlık olarak Sağlam, güçlü, işlevsel ve uyumlu bir aile birlikteliği sağlanarak ailelerin huzur ve refahının geliştirilmesine, Aile imkanlarının akılcı kullanımının sağlanmasıyla ailelerin ekonomik olarak desteklenmesine, haklarını ve sorumluluklarını bilen, demokratik değerlere ve insan haklarına saygılı, beden, zihin, ahlâk, duygu bakımından dengeli ve sağlıklı gelişen; yaşadığı çevreye duyarlı, yapıcı ve verimli bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak en büyük idealimizdir.

Bu ideali gerçekleştirmenin yolu sadece maddi refaha erişmekten geçmiyor. Bizler ülke insanı olarak dünya tarihinde bereketli hilal olarak anılan toprakların üzerinde yaşamaktayız. Bu topraklar üzerinde yaşadığımız sıkıntıların maddi yönü elimizdeki imkanları yeteri ölçüde değerlendiremeyişimizden kaynaklanmaktadır.

Aile içindeki bireylerin sırt sırta verebilmesi, kişinin karşılaştığı bir sorunu iyi analiz etmesi, çözüme yönelik bir karar alması ve bunu gerçekleştirmede kararlı olması, o sıkıntının yok olması yönünde önemli bir adımdır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sadece bireyi ve çocuğu değil tüm aileyi odak noktası haline getirmiştir. Hem dezavantajlı durumda kalan bireyleri ve aileleri korumak ve madden desteklemek, hem de az önce bahsini ettiğim sorunları aşmada içsel ve çevresel gücü harekete geçirmek en önemli hedefidir.

Bakanlığımızın başlattığı ve destek verdiği çeşitli sosyal sorumluluk projelerinin çoğalmasının el birliği ile toplumumuzun çatısını yükselteceğini hatırlatmak istiyor ve Aile Haftasının herkese barış ve huzur getirmesini diliyoruz."

                                                                                                                                                                                    Ömer TURAN

                                                                                       Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.