Ahili Haftası Kutlamaları

Ahili Haftası Kutlamaları

Gündem Yayın: 22 Eylül 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 22.09.2014 11:56:49
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
3546 okunma
Google News

22-27 Eylül 2014 tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası kutlamaları, İlimizde Kutlama Komitesinin Vali Vekili   H.Mete Buhara’yı ziyareti ile başladı.

     Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İbrahim Yiğit başkanlığında oluşan Ahilik Heyeti,  Vali Vekili H.Mete Buhara’yı ziyaret etti.
 
     Yapılan ziyarette, öncelikle haftanın tüm esnaf camiasına hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Vali Vekili H.Mete Buhara; “ Ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu anlamda Ahiliğin, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesi olduğunu söyleyebiliriz. 
    
     Burada ecdadımız çok güzel bir örnek, çok güzel bir model ortaya koymuş. Dolayısıyla bunu yüzyıllar öncesinden ortaya koymuştur.Bize şimdi düşen bu modeli çağımıza entegre ederek, çağımıza yakışır bir şekilde yeniden değerlendirerek, bunu yaşatmak ve bunu esnaflarımıza, insanlarımıza, ilgili kimler varsa onlara anlatmak ve bu ruhu belki bir daha ortaya çıkarmak olabilir diye düşünüyorum.
     
     Bugün dünyanın gidişatına dünyadaki bir takım dengesiz durumların analizine bakacak olursak, ahilik başta olmak üzere ecdadımızın geçmiş zamanda ortaya koymuş olduğu bir takım değerlerin tekrar sahiplenilmesi gerektiğini ve ayrıca bunların tüm çevremizle dünyamızla paylaşılıp  yerleştirilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla bu anlamda yapılan bu kutlamaları çok önemsiyoruz.  İnşallah güzel şeylere vesile olur.Tekrar hatırlarız ve kendimizi bu çerçevede değerlendiririz.
 
     Ben tekrar hepinize teşekkür ediyorum.Ahilik Haftası esnafımıza ve bütün herkese hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
 
     Yapılan ziyarette İl Ticaret Müdür V. İ. Hakkı Uygun, Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İbrahim Yiğit ve oda başkanları hazır bulundular.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.