AĞALAR DOMANİÇ’E DAVET EDİLDİ

AĞALAR DOMANİÇ’E DAVET EDİLDİ

Spor Yayın: 11 Mart 2016 - Cuma - Güncelleme: 11.03.2016 12:21:19
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4256 okunma
Google News

AĞALAR DOMANİÇ’E DAVET EDİLDİ

Tuna İŞLEYEN

Domaniç Güreş Ağası Beyhan Gündüz, bu yıl yapılacak güreşler öncesi anlamlı mesajlar verdi. 654 ve 657. Tarihi Domaniç Yağlı Pehlivan güreşleri ağası Mali Müşavir Beyhan Gündüz, Tarihi Domaniç Yağlı Pehlivan güreşlerinin ülke genelinde ilk üçe çıkarmayı hedefliyor.

Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşlerinin tescilini yaptırmak birinci öncelik olmalı diyen Güreş Ağası Beyhan Gündüz, “  Tarihi, Kırkpınar´dan daha eski olan Domaniç Yağlı pehlivan güreşlerinin 657. si bu yıl 16 Temmuz 2016 Cumartesi günü Ebe Çamlığında gerçekleştirilecek. Domaniç Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk ile bir araya gelerek güreşlerle ilgili yol haritasını çizdik. Türkiye Güreş Federasyon Başkanı Musa Aydın´ı makamında ziyaret ettik. Türkiye ve Dünya çapında nam yapmış güreşçilerimiz ile görüşüyoruz. Osmanlı, baharda söğütten Domaniç´e geldiğinde zinde kalmak için güreşler yaparmış. Kırkpınar´dan önce Domaniç´te başlayan bu gelenek, zaman içinde unutulmuş. Biz Domaniçliler olarak kendi değerlerimize sahip çıkarsak ancak hak ettiğimiz yere geliriz. Bunun için de herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. İlk defa Güreş Federasyonu Başkanımız Musa Aydın´ı Domaniç Güreşlerine davet ettik. Bizim güreşlerimizin de tescillenmesini istedik. Kendisi de bu teklifimizi değerlendireceğini söyledi. Başkalarından bir şey beklerken ilk adımı da bizim atmamız gerekiyor. Bu yıl bir seferberlik ilan ettik. Domaniç´te yetişenler, Eski Güreş ağalarımız, Vekillerimiz, Derneklerimiz ortaklaşa bir çalışma başarıya ulaşabiliriz. Kuruluş ve Kurtuluşun Toprağı Kütahya´da artık bu işlerde bizlere destek vermesi gerekiyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta Türkiye genelindeki 40 ağa ile Kırkpınar’da bir araya geldiklerini ve burada Yağlı Güreşler Federasyonu’nun kurulması yönünde bir adım attıklarını ifade eden Gündüz;

“ Gerek Kırkpınar gerekse diğer il ve ilçelerde yapılan Peygamber ve Ata sporu yağlı güreşleri gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında hak ettiği noktaya getirmek için görüş alışverişlerinde bulunduk. Önümüzdeki günlerde Spor Bakanımıza ziyarette bulunacağız. Tüm ağalarımızı Domaniç güreşlerimize davet ederek katılmalarını ve destek vermelerini talep ettik. Haymeana’yı ziyaret etmelerini,  Osmanlı’nın kuruluş topraklarına ayak basmalarını istedik” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.