2013 ÖSYM'DE YAVUZ SELİM'DEN TIP RESİTALİ

2013 ÖSYM'DE YAVUZ SELİM'DEN TIP RESİTALİ

Gündem Yayın: 31 Temmuz 2013 - Çarşamba - Güncelleme: 31.07.2013 15:50:22
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
3283 okunma
Google News

 

                2013 ÖSYM Yerleştirme sonuçlarına göre Tavşanlı Yavuz Selim Anadolu Lisesi 12 Tıp Fak. 6 Hukuk Fak. ve toplamda %84 yerleştirme yaparak Kütahya'nın yüz akı oldu.

                2013 ÖSYM yerleştirme sonuçları  açıklandı. Bu sonuçlara göre Tavşanlı Yavuz Selim Anadolu Lisesi %84 yerleştirme başarısı gösterdiler.

12 Tıp, 2 Diş Hekimliği, 6 Fizik Tedavi ve Diyetisyenlik, 15 Mimarlık ve Mühendislik Fak., 6 Hukuk, 7 Kamu ve Uluslararası İlişkiler gibi önde gelen bölümlere yerleşen öğrenciler bu başarıyı okulları ve ailelerinin desteği ile elde ettiklerini belirttiler. LYS de Türkiye 157.si olan Ali Alışkan  ilk tercihi olan Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğine yerleşirken, LYS de Türkiye 367.si olan Emre Acar da birinci tercihi olan Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesine burslu olarak yerleşti.

                Özel Yavuz Selim Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Aytekin Kaya "Öğrencilerin genelde ilk tercihlerine gitmeleri kaliteli bir eğitimin yanı sıra doğru tercih yapıldığının göstergesidir. Genel olarak baktığımızda her öğrencimiz gitmek istediği yere gitti diyebilirim. Bize güvenen, bizim rehberliğimizle yoğrulan hiç bir öğrenciyi zayi etmedik diye düşünüyorum. Bazı öğrencilerimiz tercih yapmak istemediler, eğer onlarda yapsaydı memnun kalacakları bölümler olacaktı. Bundan sonra üniversite kayıtları maratonu başlayacak ve biz yine öğrencilerimizin yanında olacağız. Bütün öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum." dedi.

                Okul Müdürü Adem Kütükçü de " Öğrencilerimiz zor ve uzun bir süreçten geçtiler. Çalışan ve öğretmenlerinin söylediklerini yapan öğrenciler istedikleri yerleri kazandılar. Yerleşen ve yerleşmeyen öğrencilerimin hepsini tebrik ediyorum. Burada aldıkları bilgi ve kültürü bundan sonra da devam ettireceklerinden şüphem yok. Gelecekte her birini ülkemize hizmet eden, büyüğünü küçüğünü bilen, çağın gerektirdiği şekilde donanıma sahip birer vatandaş olacaklarından eminim. Yavuz Selim olarak her sene benzer başarıları elde ediyoruz. Bu senede Tıp, Hukuk, Sağlık ve Mühendislik alanlarındaki bu başarı bizleri son derece mutlu etmiştir. Bu başarımızla ilçemiz ve Kütahya'mızın eğitimine ciddi bir katkı yaptığımızı düşünüyorum. Bu zorlu süreçte istedikleri yerleri kazana öğrencilerimi kutluyorum. Öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen anne-babalara, öğretmenlerime, idareci ve personelime sonsuz teşekkür ediyorum."dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.