15. TARHANA FESTİVALİ

Gündem Yayın: 10 Temmuz 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 10.07.2017 10:23:10
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3056 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR İLE MÜNEVVER NAYİR 15. TARHANA FESTİVALİNE KATILDI
Kütahya'nın Gediz Belediyesi'nin kültür etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlediği Tarhana Festivali törenle başladı. 

Adnan Menderes Yaşam Parkı'nda bu yıl 15.’si düzenlenen törene Vali Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir, Gediz Kaymakamı Avni Kula ile Bilge Kula, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ile Mehtap Saraoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“500 TON TARHANA ÜRETİLİYOR”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Mehmet Ali Saraoğlu, “Gediz Tarhana Festivali’nin yapılmasının temel amacı bir ürünün ticarileştirilmesiydi. Bugün Gediz’de yaklaşık irili ufaklı müesseselerde 500 ton civarında tarhana imal edilmektedir ve bunun büyük oranı da Gediz dışına satılmaktadır. Biz de festivalimizin bu şekliyle dizayn edilmesi konusunda bir çalışma yaptık ve bunda da başarılı olduğumuz kanaatindeyiz. Gediz’in bundan sonraki süreci içerisinde turizm yatırımları önemli bir anlam ifade ediyor. İnşallah onun da önümüzdeki süre içerisinde temelini atacağız. Gediz bugün kendi gücüyle 30 milyon dolarlık turizm tesisinin yapımı için uğraş veriyor. O da Gediz’e her şeyiyle büyük bir güç kazandıracaktır. Gediz organize sanayisi, turizm yatırımları ve ulaşım hattı üzerinde bulunmasıyla çok önemli bir ilçe haline gelmiştir, gelmeye devam edecektir” diye konuştu. 

Edilen duanın ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindeki protokol heyeti kurdele keserek festivalin açılışını gerçekleştirdi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir ve protokol üyeleri açılışın ardından festival alanında yer alan, Kütahya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi sanatçıları tarafından hazırlanan el emeği, göz nuru eserlerin beğeniye sunulduğu sergiyi ziyaret etti. Serginin açılışını Münevver Nayir, Bilge Kula, Mehtap Saraoğlu, Sebahat Sarıoğlu yaptı. 

“BİZE AİT OLAN DEĞERİ YAŞATMAK GÖREVİMİZ”

Kütahya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi standında ebru yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gediz’in sahip olduğu değerlerin yaşatılması gerektiğini belirten Vali Nayir, “Gediz doğa harikası bir yer. Burada bulunamayacak şey yok. Her şeyden önce doğal güzellikleriyle ve farklılık arz eden özellikleriyle güzel bir ilçemiz. Murat Dağı’nda sıcak suyu ve kayak yapabilecek ortamı bulabiliyorsunuz; bu dünyada çok fazla bulunabilecek bir özellik değil. Gediz’imizin misafirperverliği, kültürü, tarihi yapısı da önemli. Dolayısıyla Kütahya’mız ilçeleriyle birlikte görülmesi gereken bir il. Bize ait olan bir değeri güzel Gediz’imizin adıyla yaşatmak bizlerin görevi. Zannediyorum ki tarhanada da bir sanat ruhu var. Herkesin tarhanası el lezzetine, gönül lezzetine göre birbirinden farklı olur. Bugünler şehir kültürünün oluşmasında önemli günler. Gediz’imiz de kendisini tarhanayla özdeşleştirmiş. Düzenlenen festival inşallah Gediz’imiz için hayırlı olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Daha sonra Vali Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindeki protokol üyeleri satış reyonlarını gezerek esnaflarla sohbet etti.

Festival Gediz Belediyesi Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenen Yüksek Sadakat konseriyle devam etti. Yoğun ilginin olduğu festivalde Adnan Menderes Yaşam Parkı vatandaşlarla doldu taştı. 

Geleneksel Gediz Tarhana Festivali'nin 16 Temmuz 2017 tarihine kadar süreceği kaydedildi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.