118 KONUTUN “HAK SAHİBİ” BELLİ OLDU

Gündem Yayın: 31 Ocak 2017 - Salı - Güncelleme: 31.01.2017 13:37:48
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
6205 okunma
Google News


DAĞÇEŞME MAHALLESİ’NE YAPILAN 118 ALT GELİR GRUBU KONUTLARIN HAK SAHİPLERİ, KURA ÇEKİMİ İLE BELİRLENDİ. BAŞKAN GÜLER, “İSMİ ÇIKMAYAN VATANDAŞLARIM ÜZÜLMESİN. ÖMERBEY’E 1000 KONUTLUK PROJE İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRDIK” DEDİ.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Tavşanlı Dağçeşme Mahallesi’nde inşa edilen 118 konutun kuraları noter huzurunda çekildi. Alt gelir grubu kapsamındaki konutlara 2’si şehit ailesi, 41’i engelli, 809’u emekli ve 454 de normal şartlarda olmak üzere toplam 1306 vatandaş başvurdu. 
Başvuru sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Tavşanlı Belediyesi Kültür Sarayı’nda kura çekim töreni gerçekleştirildi. 
İlk kura, şehit ailelerinin konutlarının belirlenmesi için Belediye Başkanı Mustafa Güler tarafından çekildi. Engelliler arasından ise 5 engelli vatandaşın da kura ile belirlenmesinin ardından emeklilere ve diğer vatandaşlara geçildi.
Noterin tek tek isimlerini okuyarak belirlenen hak sahipleri salonda büyük sevinç yaşadı. Konutların 88’i emeklilere, 22’si de çalışan, 6 engelli ve 2 adet de şehit ailesine çıktı. 
Asil listenin belirlenmesinin ardından 15 kişiden oluşan yedek liste için de kura çekimi yapıldı. 
Bu isimlerin de belirlenmesi ile artık hak sahiplerinin TOKİ ile yapacağı sözleşme sürecine girildi.
BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER:
“BUGÜN İSMİ ÇIKMAYAN VATANDAŞLARIM ÜZÜLMESİN. YENİ KONUTLAR İÇİN SÜRECİ HIZLANDIRDIK”
TOKİ konut belirleme kura töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Güler, öncelikle hak sahibi olan vatandaşlara hayırlı olsun dileklerini iletti. 
Listede ismi çıkmayanlara da üzülmemeleri yönünde telkinde bulunan Başkan Güler, “Tavşanlı Belediyesi olarak toplu konut için kolları sıvadık. Bugün 118 konut için 1306 başvurunun yapılması bizim elimizi güçlendiriyor. TOKİ yetkililerimiz de burada, talebin ne kadar yoğun olduğunu görmüş oldu. Bu konutlara ilave olarak yine aynı alanda 79 adet 3+1 konut inşaatlarımız başladı. Bunun yanında Ömerbey Mahallesi için büyük bir proje hayata geçiyor. Ömerbey’e yaklaşık 1000 konut yapılması için süreci hızlandırıyoruz. İnşallah bu sene içerisinde netleşerek ilçemize yeni toplu konutlar kazandırılacak. Onun için bugün kurada ismi çıkmayan vatandaşlarım üzülmesinler. Önümüzdeki süreçte çok sayıda konutu ilçemize kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.