10 KASIM KÜTAHYA İLİMİZ

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK EBEDİYETE İNTİKALİNİN 79. YILINDA SAYGI VE MİNNETLE ANILDI

Gündem Yayın: 10 Kasım 2017 - Cuma - Güncelleme: 10.11.2017 14:47:13
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
4191 okunma
Google News


Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. Yıl dönümünde Kütahya'da saygı ve minnetle anıldı.

Zafer Meydanı’nda düzenlenen anma törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcıları Kenan Eskin ile Arif Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, STK Temsilcileri, gaziler, bazı daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. 

Çelenklerin sunulmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05'de sirenlerin çalmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

Zafer Meydanındaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören bayrakların yarıya indirilmesi ile sona erdi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümü anma programıyla devam etti. 

Hezar Dinari Kültür Merkezindeki anma programına, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programının açılış konuşmasını yapan Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Mehmet Yücel, “Atatürk yaptıklarıyla sadece ülkemiz ve milletimiz adına değil, dünya platformunda da belli bir yere gelerek başarılı olmuş, kabiliyetli bir komutan, eşsiz bir reformist, zeki bir siyasetçi ve büyük bir devlet adamıdır. Dünyanın takdir ettiği Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin kalbini fethetmiş, milletimizin gurur vesilesi olmuştur. Türk milleti Atatürk’ün yaptıklarını asla unutmayacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Tuğçe Erdoğan, şiirini Atatürk’ün çok sevdiği Selanik Türküsü eşliğinde seslendirdi.

Ümit Yılmazer ve öğrencileri tarafından hazırlanan, Atatürk’ün bilim, sanat, spor, seçme ve seçilme hakkı gibi ülkemize kazandırdığı değerlerin görsel ve sözlü olarak paylaşıldığı sunum ile Edebiyat Öğretmeni Abdullah Karaköse’nin öğrencileriyle birlikte hazırladığı “10 Kasım ve Atatürk Söz Korosu” büyük beğeni topladı.

Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Şengül Ertop ile Kazım Pala’nın “Bir Resim Yap Çocuğum” şiiri seslendirmesinin ardından ödül takdim törenine geçildi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından verildi.
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.