6 ton gübre toprakla buluşturuldu

6 ton gübre toprakla buluşturuldu

Ekonomi Yayın: 02 Aralık 2022 - Cuma - Güncelleme: 02.12.2022 12:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
168 okunma
Google News

Vali Ali Çelik, Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce sürdürülen Mera Islah Projesi kapsamında merkez Uluköy’de gübreleme etkinliğine katıldı. Çiftçilerle bir süre sohbet eden Vali Ali Çelik traktöre binerek gübreyi toprakla buluşturdu. 

Kütahya Valiliği koordinasyonunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce başlatılan Mera Islah Projesi devam ediyor. 

Mera ıslahı tamamlanan merkez Uluköy’de gübreleme etkinliği Vali Ali Çelik, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, çiftçi ve köylülerin katılımıyla yapıldı. 

Çiftçilerle bir süre sohbet ederek proje hakkında bilgi veren Vali Ali Çelik daha sonra traktöre binerek gübreyi toprakla buluşturdu. 

“19 BİN 200 DEKAR ALANDA MERA ISLAHI SÜRÜYOR”

Kütahya’da 7 ayrı projede, 19 bin 200 dekar alanda mera ıslah projesinin devam ettiğini belirten Vali Çelik, “Tarımsal üretimin en büyük paydaşı olan hayvancılığın en önemli girdisi yem. Mera alanlarını verimli hale getirmek, hayvanların ihtiyaç duyduğu kaliteli yem kaynağı sağlamak ve hayvansal üretimde en ucuz girdi temini için Mera Islah Projemizi hayata geçirdik. İl Tarım Müdürlüğümüz 19 bin 200 dekar alanda çalışmalarını sürdürüyor. Mera alanları çok değerli. O alanların kıymetini bilmeli ve ıslah ederek hayvancılık için elimizdeki zemini kaybetmemeliyiz” dedi. 

 “850 DÖNÜM ALANA 6 TON GÜBRE ATILDI”

Bin 450 küçükbaş, 575 büyükbaş hayvan bulunan Uluköy’de hayvancılığı desteklemeyi bir görev ve ödev olarak gördüklerinin altını çizen Vali Çelik, “850 dönüm merada 6 ton gübreyi toprakla buluşturduk. Ayrıca köyümüze 4 bin 725 kg Macar fiğ tohumu yapıldı. Emeği geçen başta İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, köy muhtarımıza, bizi muhabbetle, sevgiyle karşılayan tüm köylümüze çok teşekkür ediyorum. Bereketli olsun” diye konuştu.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.