Yaz Kur'an Kurslarında Eğitim 18 Haziran'da Başlıyor

Eğitim Yayın: 14 Haziran 2012 - Perşembe - Güncelleme: 14.06.2012 16:48:32
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
2800 okunma
Google News

Kütahya'da, yaz Kur'an kurslarında eğitime 18 Haziran'da başlanacak.

 

Kütahya Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yaz Kur'an kurslarının bu yıl 18 Haziran'da başlayıp 17 Ağustos'ta sona ereceği bildirildi.

 

Hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katılabileceği eğitimlerin günde 3 saat verileceği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:

 

"Kurslarda, Kur'an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirilecek. Yaz kurslarında Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler dışında Kur'an kurslarını tanıtmak, Kur'an öğretimini yaygınlaştırmak ve verimliliği artırmak amacıyla eğitsel, dini, sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlenecek.

 

İl Müftülüğümüz, yaz kurslarına katılan çocukların çeşitli eğlencelerle güzel vakit geçirerek tatil havasında Kur'an-ı Kerim öğrenmelerini sağlamak, sporu sevdirmek ve vakitlerini spor yaparak değerlendirmek amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü ile protokol imzaladı. Protokol gereği 7-18 yaş aralığındaki öğrencileri kapsayacak etkinliklerde çocuklara basketbol, güreş, masa tenisi, badminton, tekvando, judo, wushu, karate gibi spor dalları öğretilecek."

 

Açıklamada, eğitimin Kur'an kursları ve camilerde ihtiyaca göre her gün toplam 3 saat olmak üzere sabah veya öğleden sonra verilebileceği ifade edildi.

 

Muhabir: Sedat Gök

 

Yayıncı: Mürsel Çetin - Kütahya

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.