Tavşanlı’da camiler ve din görevlileri haftası
Tavşanlı
Eğitim
Yayın: 07 Ekim 2026 - Çarşamba - Güncelleme: 07.10.2026 11:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.

Tavşanlı İlçe Müftülüğü tarafından “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Belediye Kültür Sarayı’nda “Cami ve Sosyal Hayat” konulu konferans düzenlendi.
Programa; Tavşanlı Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Eba Nevfel Uçar, Kütahya Dini İhtisas Merkezi Müdürü Ömer Osman Faruk Aktaş ve ilçedeki kurum amirleri katıldı.
Program; Kur’ân-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması’nda bölge üçüncüsü olan Tavşanlı Kavaklı Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Abdulhalim Ölmez’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla hazırlanan sinevizyon gösterimi izlendi.
MÜFTÜ CEYLAN: “CAMİLER SOSYAL HAYATIN MERKEZİNDE YER ALAN MÜSTESNA MEKÂNLARDIR”
Selamlama konuşmasını yapan Tavşanlı İlçe Müftüsü Dr. Reşit Ceylan, camilerin yalnızca ibadet mekânları olmadığını; gönüllerin buluştuğu, kardeşliğin pekiştiği ve sosyal hayatın merkezinde yer alan müstesna mekânlar olduğunu ifade etti.
Din görevlilerinin önemli bir sorumluluk ve emanet taşıdığını belirten Ceylan, görev yapan din görevlilerine teşekkür ederek ahirete irtihal eden din görevlileri ile camilerin yapımında ve yaşatılmasında emeği geçenleri rahmetle andı. Ceylan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın hayırlara vesile olmasını diledi.
TAHSİN EKİM: “CAMİLER BİR MEMLEKETİN TAPULARI MESABESİNDEDİR”
Kütahya İl Müftü Vekili Tahsin Ekim de konuşmasında camilerin toplum ve şehir hayatındaki önemine dikkat çekti. Tavşanlı’nın dinî ve hayrî hizmetlere verdiği destekten söz eden Ekim, “Camiler bir memleketin tapuları mesabesindedir” diyerek camilerin bir beldenin manevi kimliği açısından taşıdığı öneme vurgu yaptı.
Ezanın, minarelerin ve Kur’an eğitiminin yaşatılmasının önemine değinen Ekim, vatandaşların camilere ve Kur’an eğitimine vereceği desteğin bu değerlerin korunmasına katkı sağlayacağını belirtti.
MUSTAFA IRMAKLI: “ZAMANI, MEKÂNI VE İNSANI ÖZEL KILAN TAŞIDIĞI MANADIR”
“Cami ve Sosyal Hayat” konulu konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Mustafa Irmaklı, camilerin birey ve toplum hayatındaki yerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Zamanı, mekânı ve insanı özel kılanın taşıdığı mana olduğunu ifade eden Irmaklı, Kâbe’nin ve camilerin de taşıdıkları anlam dolayısıyla özel bir yere sahip olduğunu söyledi. İslam düşüncesinde caminin şehir hayatının merkezinde yer aldığını belirten Irmaklı, Peygamber Efendimizin Medine’de Mescid-i Nebevi’yi toplum hayatının merkezine yerleştirdiğini ifade etti.

“İNSANLIK VAROLUŞUN HİKMETİNİ KAYBEDİYOR”
Günümüzde yaşanan küresel sıkıntılar ve bireysel bunalımların, insanın hayatın anlamını ve varoluş gayesini unutmasıyla ilişkili olduğunu ifade eden Irmaklı, camilerin insana varoluş hikmetini, hayatın anlamını ve yaratılış gayesini hatırlatan önemli mekânlar olduğunu belirtti.
İnsan ile Allah arasındaki bağın zayıflamasının insan ilişkilerini de olumsuz etkilediğini dile getiren Irmaklı, ezanın günde beş vakit Allah ile olan bağımızı hatırlatan bir çağrı olduğunu söyledi.
“GÜNDE BEŞ VAKİT HAYATI DURDURUP ÂLEMLERİN RABBİ İLE BULUŞUYORUZ”
Namaz ve ibadetlerin insan için manevi bir sığınak olduğunu belirten Irmaklı, abdest ve namazla insanın dünyanın yoğunluğundan bir süre uzaklaşarak Âlemlerin Rabbi ile buluştuğunu ifade etti. İbadetlerin sadece şekilsel bir uygulamaya indirgenmemesi gerektiğine dikkat çeken Irmaklı, manevi boyutunun da korunmasının önemini vurguladı.
“CAMİLER KARDEŞLİK VE MUHABBET MEKÂNLARIDIR”
Camilerin aynı zamanda kardeşlik ve muhabbetin güçlendiği mekânlar olduğunu ifade eden Irmaklı, cemaatle namazın insanları aynı safta buluşturduğunu, selamlaşma ve sohbetlerin kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini söyledi.
Sezai Karakoç’un camileri “emme-basma tulumba”ya benzeten sözünü hatırlatan Irmaklı, camilerin zayıflayan manevi değerlerin yeniden güçlenmesine katkı sağlayan mekânlar olduğunu ifade etti.
Irmaklı, konuşmasının sonunda camilerin insanın hayatın anlamını ve yaratılış gayesini hatırlamasına vesile olan, kardeşlik ve muhabbeti güçlendiren mekânlar olduğunu belirterek Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik etti.
HAFIZLARA VE DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ
Konferansın ardından, hafızlık sınavında başarılı olan öğrencilere Hafızlık Belgeleri, Hafızlık Yarışması’nda bölge birincisi olan Kavaklı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Zeynep Berra Ordu ile Kur’ân-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması’nda bölge üçüncüsü olan Kavaklı Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Abdulhalim Ölmez’e ise ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Yorumlar (0)





