Tavşanlı'da Bedi Besmele töreni

Tavşanlı - Görüntülü

Eğitim Yayın: 18 Ekim 2024 - Cuma - Güncelleme: 18.10.2024 10:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
141 okunma
Google News

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Bed'i Besmele (Besmeleye başlama) töreni gerçekleştirildi.

Tavşanlı ilçe müftülüğü tarafından  4-6 yaş arası çocukların katılımıyla gerçekleştirilen Bed’i Besmele töreni, Ulucamii'nde okunan dualarla başladı.

Tavşanlı Müftülüğüne bağlı Amine Hatun Kur'an Kursu tarafından düzenlenen etkinlik, çocukların dini ve manevi eğitimine katkı sağlıyor.

Osmanlı döneminde çocuklar, dört veya beş yaşına geldiklerinde ilk mektebe başlamadan önce düzenlenen Bed’i Besmele törenleriyle eğitim hayatına adım atarlardı. Tören sırasında yapılan dualara “âmîn” denildiği için “Âmîn alayı” olarak da bilinen bu gelenek, çocukların eğitimine verilen önemini gösteriyor.  

Etkinlik,  öğrencilerin Tavşanlı Cumhuriyet Meydanı’ndan tekbirler eşliğinde aileleriyle birlikte Ulucami’ye yürüyüşüyle başladı. Osmanlı kültüründe olduğu gibi esnaflara ve vatandaşlara çocuklar tarafından hediyeler dağıtıldı.

Ulucami’de devam eden programda Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık ve İlçe Müftüsü Mevlüt Hakan Asan da hazır bulundu. Minik öğrenciler tarafından İl Müftüsü Açık’a temsili Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı sunuldu. Açık, yaptığı konuşmada vatanına ve milletine sahip çıkan nesiller yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.

Program boyunca öğrenciler tarafından söylenen ilahiler, etkinliğe manevi derinlik kazandırdı.   

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.