Kocaeli Kütahyalılar Yörük ve Türkmen Derneği Sıra Gecesi

Tuna İşleyen

Kültür Yayın: 06 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 06.02.2024 11:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
335 okunma
Google News

 Kocaeli Kütahyalılar Yörük ve Türkmen Derneği Sıra Gecesi


Kocaeli Kütahyalılar Yörük ve Türkmen Derneği tarafından Değirmendere Kültür Merkezi'nde haftasonu yaklaşık bin kişinin katılımıyla muhteşem bir sıra gecesi düzenlendi. Dernek Başkanı Yasin Aslan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen gecenin amacı, ailelerle birlikte keyifli bir akşam geçirmek ve Kütahya'nın geleneksel kültürünü yaşatmak.Yöresel halk oyunları gösterileri,Türkmen ve Yörük türkülerinin seslendirilmesi,Şiir dinletileri,Yöresel yemeklerin ikramı yer aldı. Geceye, Siyasiler, STK temsilcileri, Dernek üyeleri, Halktan katılım oldu.


Dernek Başkanı Yasin Aslan; "Bu geceyi ailelerimizle birlikte güzel bir akşam geçirmek için organize ettik. Amacımız, Kütahya'nın geleneksel kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak. Bu kadar yoğun bir katılımla karşılaştığımız için çok mutluyuz. Katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.