Şahbaz'dan Tunçbilek Termik Santrali Hakkında

Şahbaz'dan Tunçbilek Termik Santrali Hakkında

Siyaset Yayın: 01 Ağustos 2015 - Cumartesi - Güncelleme: 01.08.2015 19:51:34
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3142 okunma
Google News

 Şahbaz'dan Tunçbilek Termik Santrali Hakkında

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya İl Başkanı Op. Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz Tunçbilek Termik santrali ile ilgili  Chp Tavşanlı ilçe başkanlığında bir açıkalama yaptı.

 

Şahbaz yaptığı açıklamada Tes İş sendikasının özelleştirilmede çanak tuttuğunu ifade ederek şunları söyledi;

 

“Tunçbilek Termik Santrali  Seyitömer Termik Santrali’nde olduğu gibi Çelikler Holding’e 22 Haziran 2015’de devredilerek özelleştirilmiştir. Çelikler Holding SLİ ve Seyitömer Termik Santrali’ni özelleştirme ile aldıktan sonra  SLİ’den yaklaşık 700 işçinin işten çıkartılarak göçe zorlanmaları ile gündeme gelmiştir. Seyitömer Termik Santrali ve SLİ’den sonra Tunçbilek  ve Orhaneli Termik Santralleri de aynı şirkete verilerek ödüllendirilmiştir.

 

Özelleştirme sonrası Kamu işçisi konumunda çalışan işçilerimizin hakları korunması gerekirken emekliliğe ve mobbing uygulanarak 4C ye geçişe zorlanmışlardır. Aldığımız bilgilere gore özelleştirme öncesi yaklaşık 50 kamu işçimiz emekliliğe zorlanmış, özelleştirme sonrası da yaklaşık 70 işçimiz 4C statüsüne razı olarak kamuda göreve devam edebilmek için santralden ayrılmıştır. Taşeron olarak çalışan yaklaşık 400 işçimizin iş akti feshedilmiş, insanımız işsiz bırakılmış, sonrasında da lütuf olarak geri alımlar başlamıştır. Özelleştirme ne yazık ki sonrasında işten çıkartmaları getirmekte  Tavşanlı ve Kütahya’da çok ciddi işsizlik ve sıkıntı yaratmaktadır. 

 

Kütahya’nın en önemli varlıkları olan SLİ, Seyitömer ve Tunçbilek Termik Santralleri  ekonomik ve iş yasalarına göre sicili hiç de temiz olmayan siyasi olarak da KaçAK Saray tarafından korunup gözetilen Çelikler Holding’e verilerek ilimizde bir derebeyi yaratılmış, Kütahya’nın, Kütahya’lının kaderi bu şirket sahiplerinin iki dudağı arasına terk edilmiştir.

 

Özelleştirmeye karşı durması ve işçilerden yana tavır alması gereken Tunçbilek Termik Santrali’nde yetkili sendika olan Tes-İş Sendikası da özelleştirmeye çanak tutmuş ve işçinin yanında durmamıştır.

 

Özelleştirme siyasi bir karardır ve işçilerimizi, insanımızı mağdur eden bu kararın altında AKP’nin imzası vardır. Bu özelleştirmelerle Tavşanlı’mızın, Kütahya’mızın eli kolu kırılmış, geleceğimiz para baronlarına terk edilmiştir.

 

İşten çıkartmalar sonrası Enerji Bakanlığı’nda yapılan toplantıya AKP Kütahya Milletvekilleri ve AKP İl ve Tavşanlı İlçe Başkanı çağrılarak işçilerimizin hakları olan işleri AKP’nin lütfu gibi geri verilmeye başlanmıştır. Bu toplantıdan hiç bir şekilde haberdar edilmeyen partimiz mağdur edilen işçilerimizin sorunlarına ilgisizmiş gibi bir izlenim verilmeye çalışılmaktadır.

 

Bizler CHP olarak özelleştirmelerin ilimize kaybettirdiklerini görüyor ve sonucunu işsizlik, yoksulluk ve göç olarak hep birlikte yaşıyoruz. İlimizin ve Tavşanlı’mızın sorunlarının yakınen takipçisiyiz ve çözüm oluşturmak için de insanımızla el ele vererek her zaman hizmete hazırız.”   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.