Hisarcık Dua İçin Buluştu

Hisarcık Dua İçin Buluştu

Gündem Yayın: 09 Mayıs 2015 - Cumartesi - Güncelleme: 09.05.2015 10:47:23
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3186 okunma
Google News

HİSARCIK'TA BİNLER 'HAKKA ŞÜKÜR' DUASINDA BULUŞTU;

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde her yıl belediye tarafından organize edilen geleneksel Hakka şükür duası yaklaşık 6 bin kişinin katılımıyla Karşıyaka Mahallesinde bulunan parkta gerçekleşti. Her yıl Nisan ayının sonunda yapılan Hakka şükür duasında halktan toplanan yardımlarla alınan bir ton et,1500 ekmek 30 tepsi helva ve 500 kilo pirinçten yapılan pilav, ayranla birlikte yaklaşık 6 bin kişiye ikram edildi. Merkez ve köylerdeki bir grup din görevlisiyle 10.00- da başlayan program Kur'an tilaveti ve ilahilerle başladı.Kütahya Laleli Camii İmamı Talha Kalkan hocanın müthiş Kur'an tilavetinin ardından İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'nun sohbetiyle devam etti.

İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu sohbetinde Peygamberimizin hayatını anlatırken ,toplumda birlikteliğin önemi, İslamiyeti çıkar için kullananların Müslümanlara verdiği zararı anlattı. Döngeloğlu ,Recep ayında ,günlerin en hayırlısında ,en şereflisinde bu Mübarek Cuma gününde her yıl yapılan Hakka şükür duası için burada toplandık.Allah vesile olanlardan razı olsun dedi. İslamiyetin son dönemde şer odakları tarafından karalanmaya çalışıldığını,İçki,zina ve kumardan uzak durulması gerektiği konularında açıklama yapan döngel oğlunu binler büyük bir dikkatle dinledi.Hakka şükür duasını binlerin amin sesleri arasında yapan Döngeloğluna halkın yoğun ilgisi görülmeye değerdi.  Topluca kılınan Cuma namazının ardından Hakka Şükür duası etkinliği sona erdi. Şükür duasına, Hisarcık Kaymakamı Fethi Savran,Garnizon Komutanı Oğuz Uçak ,Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan,Kütahya belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Ak Parti İlçe Başkanı Salim Turası,İl genel Meclisi Üyeleri,Hisarcık Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci ,Hisarcık Müftüsü Mustafa Arda ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.