EVİME HAKSIZ YERE ORTAK OLMA!

Ekonomi Yayın: 27 Eylül 2016 - Salı - Güncelleme: 27.09.2016 13:34:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3777 okunma
Google News

 

"Evime haksız yere ortak olma" sloganı ile yola çıkan Tüketici Hareketi Derneği Genel Başkanı Cüneyt KÖŞE, Onursal Başkan Ali İhsan NAZLI, Başkan Yardımcısı Nilgün ATIŞ ve Sekreter Sevgi Nida ZIRIĞ ile birlikte bir basın açıklaması yaptı. 
Tüketici Hareketi Derneği Genel Başkanı Cüneyt KÖŞE nin düzenlediği basın açıklamasında; "Tüketicilerimizi yakından  ilgilendiren ve tüketicilerimizi sevindirecek haberle başlamak istiyorum. Konut edinilirken alınan ekspertiz (uzman incelemesi) ücretlerini  Tüketicilerimiz geri alabileceklerdir.
Tüketicilerimizin ev almak için müracaat ettiklerinde, bankaların ev kredileri için almış oldukları ekspertiz ücretini  -faturayla ibraz edilmemesi durumunda  -bundan böyle Tüketiciye yükleyemeyecektir.
Bankaların tüketicilerimizden ekspertiz ücreti adı altında almış olduğu tutarı belgelendirme sorumluluğu tamamen bankaya aittir. Tüketicilerimizden ekspertiz ücreti olarak alınan faturayı ilgilibanka tüketicimize ödemek zorundadır.
Tüketicilerimize ekspertiz ücretiadı altında kesilen fatura verilmemesi durumunda, banka  tarafından kesilen bu tutarı tüketicilerimiz Tüketici il hakem heyetlerine başvurarak geri alabileceklerdir.
Bankaların müşterilerini zorda bırakacak tutumlarına  karşı tüketicilerimizin uyanık olmaları gerekmektedir.Ev kredisi kullanan tüketicilerimizin kendilerinden alınan ekspertiz tutarı için kendilerine fatura verilmemişseTüketici il hakem heyetlerine müracaat etmeleri gerekmekte olup,bu hususta Tüketici Mahkemesinin Tüketici lehine vermiş olduğu karar bulunmaktadır.Tüketici Hareketi olarak, ‘Tüketicilerimizi bankalar hususunda daha duyarlı olmaya ve haklarını aramaya davet ediyoruz’ " dedi 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.