Engelli Sporculara Nakdi Yardım

Engelli Sporculara Nakdi Yardım

Gündem Yayın: 08 Şubat 2015 - Pazar - Güncelleme: 08.02.2015 08:26:56
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2755 okunma
Google News

  Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından Kütahya'da faaliyette bulunan Engelli Spor Kulüplerine 2015 yılı için nakdi yardım dağıtımı, Vali  Şerif Yılmaz’ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

   Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen nakdi yardım dağıtımı töreninde konuşma yapan Vali Yılmaz şunları ifade etti; “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Bugün güzel bir vesile ile bir araya geldik. Öncelikle Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanımıza kulüplere gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı sizler adına da teşekkür ediyorum.

      Bildiğiniz gibi normal amatör spor kulüplerine yapılan yardımlarımız devam etmektedir. Ama bugünkü dağıtımını yaptığımız nakdi yardımın bir özelliği var, Anayasamız da yapılan en son değişiklikten sonra engellilerimiz için pozitif ayrımcılık yapıldı, bunun sonucunda da yasal diğer düzenlemeler yapıldı. Bu yapılan düzenlemelerin gereği de biz idareciler ve uygulayıcılar tarafından hayata geçirilmektedir. Uygulamalarda bazen aksaklıklar olsa da bunlarında giderilmesiyle engellilerimizin de normal hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak hepimizin görevidir.

      Engellilerimizin hayata bağlanmaları ve rehabilitasyonunda sporun çok büyük önemi vardır. İşte bu amaç doğrultusunda gerek Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bu yardım ve desteği gerekse yerelde İl Özel İdaresinden verdiğimiz destek ve yardımlar Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları ile sizlerin yanında olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.

     Spor yaparken de her kulübe veya okula spor salonu yapma imkanımız şu an mümkün değildir. Ancak sizlerin spor yapabileceği salonların özel donanım ihtiyacı varsa bunların giderilmesini sağlayıp sizlere uygun hale getiririz.

     Eskiden bir kuruma ait olan bir tesis başkası tarafından kullanılamazdı. Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığımızın hayata geçirdiği ve gerçekleştirdiği  “Okullar Hayat Bulsun” projesi kapsamında bırakın spor salonunu, okulun dersliklerini dahi tüm zamanlarda vatandaşlarımızın kullanımına açtık. İhtiyaç duyulduğunda insanlarımız, ders saatleri dışında kendi yapacakları aktiviteler dahil olmak üzere, okul idaresi ile beraber yapılacak olan çalışma neticesinde kullanılabilecektir. Sizlerde bu okullarımıza ait spor salonlarından her zaman istifade edebileceğinizi ben buradan ifade ediyorum.” dedi.

     Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünce İlimizde faal olan 6 Engelli Spor Kulüplerine gönderilen toplam 26.000 TL nakdi yardım Vali  Şerif Yılmaz tarafından kulüp yöneticilerine takdim edildi.    

     Törene Vali  Şerif Yılmaz ile birlikte Vali Yardımcısı Yüksel Kara, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Spor Kulübü Yöneticileri ve Sporcuları katıldılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.