90 bin 576 öğrencimiz eğitim öğretime başladı

Eğitim Yayın: 13 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 13.09.2021 19:40:34
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1065 okunma
Google News

Kütahya Valisi Ali Çelik, İlköğretim Haftası sebebiyle düzenlenen törene katıldı. Vali Çelik;  573 okulda, 7 bin 472 öğretmen, 90 bin 576 öğrencinin eğitim öğretime başladığını söyledi.
 
Kütahya’da İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı. Kovid 19 tedbirleriyle düzenlenen tören Şehit Çağlayan Irmak İlkokulunda yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu. 

2021-2022 eğitim öğretim yılında öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen Vali Ali Çelik, şehit öğretmenleri andı, Allah’tan rahmet diledi.

“YÜZ YÜZE EĞİTİM ÖĞRETİMİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Yüz yüze eğitim öğretime başlamanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Vali Ali Çelik, “İlimiz genelinde 2021-2022 eğitim öğretim yılına 573 okulda, 5 bin 289 derslikte, 7 bin 472 öğretmen ve 90 bin 576 öğrenciyle başlıyor olmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

“YEGÂNE YATIRIM EĞİTİM”

Türkiye’yi uluslararası alanda rekabet edebilir seviyeye çıkarabilecek yegâne yatırımın eğitim olduğunu kaydeden Vali Çelik, “Bu sebeple ülkemizin ve ilimizin dört bir yanında gerçekleştirilen eğitim yatırımları ile bizler; milli değerlerine sahip çıkan, toplumsal sorumluluklarının farkında olan, bilgiyi üretebilen, yürekleri saygı ve sevgi dolu nesiller yetiştirme gayesiyle çalışmaya durmaksızın devam edeceğiz” dedi.

“27 OKULUMUZ GELECEK YILA HAZIR OLACAK”

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen 27 okulda çalışmaların ivedi şekilde başlatıldığına dikkat çeken Vali Çelik, okulların gelecek yıla hazır olacağını söyledi. 

“ZARARLARI TELAFİ ETMEK İÇİN DAHA FAZLA GAYRET GÖSTERECEĞİZ”

Eğitim ve öğretimdeki en temel hedefin çocukların çağın gerektirdiği bilimsel yeniliklerin yanında milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerle bezenmiş olarak yetiştirmek olduğunu ifade eden Vali Çelik, “Bu sebeple eğitime dair hedeflerimizi gerçekleştirmek; devletimizin 2023, 2053 ve 2071 vizyonuyla belirlediği hedefler doğrultusunda çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğin gereklerine uygun bir biçimde yetiştirebilmek için her zamankinden daha çok çalışacak; salgının öğrencilerimizin eğitim hayatına verdiği zararları telafi etmek için daha fazla gayret göstereceğiz” diye konuştu. 

“İŞ BİRLİĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Eğitimde iş birliği ve koordinasyonun önemine işaret eden Vali Çelik, “İstisnasız tüm kurum ve kuruluşlarımızın, hayırsever vatandaşlarımızın iş birliğine ihtiyacımız var. Öğrencilerimizin eğitime dair yaşadıkları sorunların en temel çözümü iş birliği ve koordinasyondan geçiyor. Eğitime dair fikri, proje desteği olan herkese kapılarımız her zaman açık” dedi.

“TÜM TEDBİRLER ALINDI”

Sağlıklı bir eğitim süreci için velilere ve öğretmenlere aşı çağrısında bulunan Vali Çelik, “Okullarımızda hijyen, maske kullanımı ve mesafe kuralına uyulması için tüm tedbirler alındı. Bu noktada aşılarını henüz yaptırmamış velilerimizi, yavrularımızın okullarına yüz yüze eğitim ile sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi ve Kütahya’mızda toplumsal bağışıklığın güçlenmesi adına herkesi aşı olmaya ve alınan tedbirlere uymaya davet ediyorum. Bu zor dönemi inşallah hep beraber atlatacağız” diye konuştu. 

İlköğretim Haftası’nı kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, “Gözümüzün nuru sevgili yavrularımızı öğretmenlerimize emanet ediyorum. Yüz yüze eğitim ile başladığımız yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize; fedakâr ve onurlu bir mesleği temsil eden öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ders yılı diliyorum” dedi.

Vali Çelik, törenin ardından sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Törene Vali Ali Çelik’in yanı sıra Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.