DPÜ TUBİF’te İki Turizm Kongresi Düzenlenecek

DPÜ, Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesinin ev sahipliğinde Eylül 2023 ve Mayıs 2024’te uluslararası ve ulusal düzeyde iki turizm kongresine ev sahipliği yapacak.

Turizm Yayın: 06 Nisan 2023 - Perşembe - Güncelleme: 06.04.2023 12:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
338 okunma
Google News

DPÜ iki büyük turizm kongresine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültemizin (DPÜ TUBİF) ev sahipliğinde düzenlenecek kongrelerin ilki 22-24 Eylül 2023 tarihinde 12 Ulusal / 7. Uluslararası Kırsal Turizm Kongresi olacak. 'Kentten Kırsala Dönüş' temasıyla yüz yüze gerçekleştirilecek kongrede bildiri özetleri gönderimi için son tarih 1 Haziran 2023 olarak belirlendi.

İkinci kongre olan 6. Ulusal Turist Rehberliği Kongresi ise 2-4 Mayıs 2024 tarihlerinde düzenenecek. Türkiye'nin her yerinden turist rehberleri ve gezi severlerin davet edildiği etkinliğin turist rehberliği mesleği, turizm sektöründeki son eğilimler ve turistlerin gereksinimleri hakkında önemli tartışmaları barındırması bekleniyor. Turistlerin güvenliği, konforu ve memnuniyeti için neler yapılması gerektiğinin ele alınacağı kongrede, turizm sektöründeki yenilikler, başarılı turizm noktaları, turist rehberliği mesleğindeki gelişmeler gibi birçok konuda uzmanlar tarafından sunumlar yapılacaktır. Ayrıca, turist rehberlerinin mesleki yeterliliklerinin artırılması ve turizm sektöründeki iş birliklerinin güçlendirilmesi de kongrenin konuları arasında yer alacak.

Fakültemizden yapılan açıklamada etkinliğe ilişkin ayrıntıların turistrehberligikongresi.org adresinde yer aldığı bilgisi verildi.

FAKÜLTE YÖNETİMİMİZDEN REKTÖRÜMÜZE ZİYARET

Kongre sürecinin başlamasının ardından çalışmalarını hızlandıran kongre düzenleme kurulu üyesi DPÜ TUBİF yönetimi, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'a yaptığı ziyaretle çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Uysal, yapılan görüşmede turizm alanına yönelik bu iki önemli kongrenin üniversitemiz bünyesinde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, DPÜ'nün bu etkinliklere her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti. DPÜ TUBİF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağca ise emeği ve desteği nden dolayı üniversite yönetimimize, fakülte personelimize ve paydaş kurumlarla beraber kamu ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.