VALİMİZ SAYIN ŞERİF YILMAZ'IN AHİLİK HAFTASI MESAJI

VALİMİZ SAYIN ŞERİF YILMAZ'IN AHİLİK HAFTASI MESAJI

Gündem Yayın: 21 Eylül 2013 - Cumartesi - Güncelleme: 21.09.2013 09:08:07
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
2275 okunma
Google News

VALİMİZ SAYIN ŞERİF YILMAZ'IN AHİLİK HAFTASI MESAJI

 

            Hacı Bektaş-ı Veli'nin tavsiyesiyle Ahi Evran-ı Veli Hazretleri tarafından kurulan Ahilik Teşkilatı, Anadolu’da yaşayan Müslüman Türkmen halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli alanlarda yetişmelerini sağlamış, esnaf ve sanatkarların mesleki ve ekonomik yönden gelişmelerinin yanında, ahlaki yönden de yetişmelerini amaçlamıştır.

            Kendi kural ve kurulları bulunan ve günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik; iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği, bireyleri birbirine yaklaştıran, kaynaştıran, sosyal dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma kültürünü geliştiren  bir sosyo-ekonomik düzendir.

            Kurulduğu günden bu güne,  Ahi Evran-ı Veli Hazretler’inin “Elini açık tut, sofranı açık tut, kapını açık tut” öğüdünü benimsemiş, iyi insan meziyetlerini esas alarak çalışma yaşamını düzenleyen bir örgütlenme olan Ahilik, aynı zamanda esnaf ve sanatkarların dayanışma teşkilatıdır.

            Milli ekonominin temel taşlarından olan esnaf ve sanatkarlarımız, tarihimiz boyunca ahilik ilkelerinden almış olduğu disiplin ve ahlakı kendine miras edinerek her gün bir adım daha ileri gitmekte ve evrensel değerlere katkıda bulunmaktadır.

            Kütahya’mızda esnaf ve sanatkarlarımıza, onların dayanışmasına, teşkilatlarına, iş ahlakına baktığımız zaman, Ahilik ilkelerinin benimsendiğini, Ahilik mirasının ilimizde yıllardan beri yaşatıldığını görmekteyiz. Ahi Küçük Sanayi Sitesi ve Ahi Evran Camisine verilen isimlerden ilimizde Ahilik mirası ve kültürünün ne kadar önemli olduğunu görmek mümkündür.

            Bu bilgiler ışığında; tüm esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftası’nı kutlar, bu vesile ile esnaf ve sanatkarlarımıza bereketli, helal ve bol kazançlı günler dilerim.

 

Şerif YILMAZ

Kütahya Valisi

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.