VALİ DR. ÖMER TORAMAN STK TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

Yayın: 21 Kasım 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 21.11.2018 16:06:25
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1850 okunma
Google News

VALİ DR. ÖMER TORAMAN STK TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ
Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, engelli bireylere yönelik hizmet veren Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcilerini kabul etti.
 
Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şube Başkanı İsmail Barış, Kütahya Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ümran Öztürk, Beyazay Derneği Kütahya Şube Başkanı Halil Bilgiç ile derneklerin yönetim kurulu üyeleri Vali Dr. Ömer Toraman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
 
Kabullerinden dolayı Vali Dr. Ömer Toraman’a teşekkür eden dernek başkanları faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
 
“HAYATIN İÇİNDE YER ALMALISINIZ”
 
Ziyaretten mutluluk duyduğunu belirten Vali Dr. Ömer Toraman engelli bireylerin hayatın içerisinde yer alması gerektiğini belirterek, “Önemli olan engelli vatandaşlarımızın hayatın içerisine daha fazla katılması. Sporda, sanatta, eğitimde, hayatın her alanında daha fazla görünür olması. Sizler dışarıya, sokaklara çıktıkça, hayatın içine karıştıkça biz mutlu oluyoruz. Sizlerle bir arada olmak bizi mutlu ediyor. Sizin şu anda evinizde değil de burada olmanız bile çok büyük bir hadise. Bu vesileyle sosyal hayatın bir parçasına iştirak etmiş oluyorsunuz. Spor yapıyor olmanız bile tek başına büyük bir başarı. Sportif başarıları tabii ki arzu edin, birinci de olun; ama asıl önemli olan sporla uğraşmanız. Uğraşalım, eğlenelim, keyif alalım, mutlu olalım. Temel gaye bu olsun.  Hiçbir şey yapmasak bile bir araya gelmekten mutluluk duyalım” dedi.
 
“ENGELLERİNİZ MAZERETİNİZ OLMAMALI”
 
Engellere değil, yeteneklere ve çözüm önerilerine odaklanmanın önemine dikkat çeken Vali Dr. Ömer Toraman, “Bir konuda bir engeliniz olabilir ama diğer alanlarda da büyük yetenekleriniz var. Yeteneklerinizin farkına varmanız ve yeteneklerinizin olduğu alanlara odaklanmanız gerekiyor. Engellerinize değil, yapabildiklerinize odaklanın. Hayata pozitif bakın. Pozitif dil kullanalım. Çok güzel şeyler yapıyorsunuz. Engelleriniz mazeretiniz olmamalı. Sporda, eğitimde, sanatta ve daha birçok alanda isterseniz çok güzel şeyler yapabilirsiniz. Bütün engelli bireylerin ne olursa olsun toplumsal hayata katılması çok önemli. Kimse aynı değil, hepimiz birbirimizden farklıyız. Bu farklılıkları bir zenginlik olarak görüp kabul etmek lazım. Önemli olan, hep beraber toplumsal hayatın içerisinde yer almamız” diye konuştu.
 
Ziyaret, Vali Dr. Ömer Toraman’ın STK Temsilcilerinin istek ve arzularını dinlemesinin ardından sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.