VALİ AHMET HAMDİ NAYİR YETİM ÇOCUKLARLA FİDAN DİKTİ

Gündem Yayın: 30 Nisan 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 30.04.2018 15:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1895 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR YETİM ÇOCUKLARLA FİDAN DİKTİ
İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kütahya Şubesi tarafından “Dünya Yetim Günleri” kapsamında yetim çocukların katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi. 
 
Fidan dikimi öncesi yetim çocuklara Kütahya Off-Road Kulübü üyeleri tarafından şehir turu attırıldı. 
 
Hacıazizler Mahallesindeki alanda düzenlenen fidan dikim etkinliğine Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, Kütahya Of-Road Kulübü üyeleri, bazı daire müdürleri, yetim çocuklar, aileleri ve çok sayıda gönüllü katıldı.
 
“500 KARAÇAM FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU”

Fidan dikme etkinliğinin bu yıl 4.’sünü gerçekleştirdiklerini belirten İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar , bu yıl etkinliğe İHH’nın destek verdiği 46 yetim çocuk ile Sevgi Evlerinde kalan 30 çocuğun katılım gösterdiğini söyledi. 500 adet karaçam fidanının dikileceğini aktaran Önsay, “4 yıldır aynı bölgede çocuklarımızla ağaç dikiyoruz. Bugün de 500 fidan dikeceğiz. Bu etkinliklerde Sayın Valimiz başta olmak üzere il protokolü bizi yalnız bırakmıyor, onların destekleriyle birlikte her yıl güzel etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız hem çevre bilinci ediniyor hem de kendileri için küçük bir orman oluşturuyorlar. İnşallah büyüdüklerinde buraya gelecekler ve kendi dikmiş oldukları bu ağaçlara sahip çıkacaklar” dedi.

“KÜTAHYA ORMAN ZENGİNİ”

Kütahya’nın orman varlığı hakkında çocuklara bilgiler veren Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, “Kütahya orman varlığı açısından diğer illerimizden çok farklı ve şanslı. Biz de Orman Teşkilatı olarak bu değerleri artırmaya çalışıyor, sizlerin de bu çalışmalara katkı sağlamasını istiyoruz. Sizleri fidan dikimi etkinliğinde görmek bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

“DİKİLİ AĞACINIZ OLDU”

Kütahya Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş ise şöyle konuştu: “Bugün dikeceğiniz fidanlardan gelecekte faydalanan herkes size dua edecek. Fidanların dikilmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Her birinizin dünyada bir dikili ağacı oldu. İnşallah kıyamete kadar baki kalır bugün diktiğiniz ağaçlar.”

“15 YILDA 99 MİLYON FİDAN DİKİLDİ”

Çocuklara ağaç dikmenin önemini anlatan AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, “Bugün çok güzel bir etkinliği birlikte gerçekleştireceğiz. İnsanların en hayırlısı ağaç dikendir. Orman Bölge Müdürlüğü son 15 yılda Kütahya’ya 99 milyon adet fidan dikti. Şehrin her köşesini ağaçlandırma gayretindeyiz. Yemyeşil bir Kütahya istiyoruz. Ormanlarımızı koruyarak gelecek nesillere de yemyeşil bir Kütahya bırakacağız” dedi.

“GELECEĞİMİZE YATIRIM”

Düzenlenen etkinliğin hem doğanın hem de çocuklarına geleceğine önemli katkı sağlayacağına dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Çocuklarımız her türlü ilgiye muhtaç. Sahipsizliklerini htirmemek için derneğimizin yapmış olduğu bu çalışma çok kıymetli bir çalışma. Allah’a şükür hava güzel, bulunduğumuz ortam da doğal güzelliklere sahip. İnşallah geleceğimize bir yatırım olacak, hem yeşillik olarak hem de çocuklarımıza ilgi olarak. Faaliyette emeği geçen arkadaşları tebrik etmek istiyorum. Gönüllü bir çalışma olarak geleceğimize ve çevremize verilen bu hizmet her türlü takdirin ötesinde. Katılım da çok güzel olmuş. Bu işle ilgili olan herkes burada” diye konuştu. 

Çocuklar fidanları Vali Ahmet Hamdi Nayir ve protokol üyeleriyle birlikte dikti. Fidanları Vali Nayir, aileleri ve yetim gönüllüleri ile birlikte toprakla buluşturan çocuklar mutlu ve keyifli anlar yaşadı. 
 
Dünya Yetim Günleri kapsamında düzenlenen etkinlikler fidan dikimi sonrası Bengisu Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen yetim çocukların doğum günü kutlamasıyla devam etti. Hep birlikte pasta kesen çocuklar doyasıya eğlendi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.