Umut Oran Tavşanlı’ya geldi

Umut Oran Tavşanlı’ya geldi

Siyaset Yayın: 31 Ekim 2015 - Cumartesi - Güncelleme: 31.10.2015 15:58:39
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2765 okunma
Google News

CHP 24. Dönem Milletvekili ve eski CHP Genel Başkan Yardımcısı, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran Tavşanlı’ya gelerek esnaf ziyaretinde bulundu. Umut Oran’a CHP Kütahya İl Başkanlığı ve yönetimi, Tavşanlı İlçe Başkanlığı ve Yönetimi, CHP Kütahya Milletvekili Adayları, partililer ve halk eşlik etti. Esnaf ve vatandaşlarla biraraya gelen Umut Oran ve milletvekili adayları vatandaşın dertlerini dinledi. Ziyaretlerden sonra Cumhuriyet Meydanı’nda bir konuşma yapan Umut Oran şunları söyledi: “Türkiye bir yangın yeridir. 1 Kasım’da sandığa gideceğiz ve oylarımızı kullanacağız. Oylarımızı geleceğimizi düşenerek kullanalım. Ankara’nın göbeğinde bombalar patlıyor, insan olarak hayati güvencemiz yok. Kamuda taşeron işçiliğine son vereceğiz. Asgari ücretten vergi almayacağız. 1500 lira asgari ücret vereceğiz. Çiftçi desteklenecek ve mazot 1.80 TL olacak. Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vyerilecek. Kredi Kartı ve Tüketici Kradesi borçlarında faizlerin en az yüzde 80’i silinecek. Esnafımıza yüzde sıfır faizli kredi desteği verilecek. Aile sigortası kanunu çıkacak. Geliri olmayan aile kalmayacak. Koza-İpek medya grubuna yönelik operasyonla ilgili olarak da, “İstanbul’da şu anda bazı basın kuruluşlarında büyük olaylar yaşanıyor. Basına darbe vurulmuş vaziyette, adalet sistemi doğru çalışmıyor. Bu konular yüzünden bütün dünya bizi kınıyor. Basın özgürlüğüne saygı yok. Daha dün beraber yol yürüdükleri, dün su sızmayan, her şeyi birlikte yaptıkları insanlar, dün dost olduklarıyla bugün düşman oldular. Böyle bir iktidar anlayışı kabul edilemez.” dedi.

“KİMSEYE ÖDÜNÇ VERECEK BİR OYUMUZ BİLE YOK”

“Bir oyun arkasında ve peşindeyiz” diyen Umut Oran, şöyle konuştu: “Her yerde şunu söylüyoruz, kimseye verecek bir oyumuz yok. Kimseye ödünç veya emanet oy veremiyoruz. Dolayısıyla bir oyun peşinde ve izindeyiz. Ben, milletvekili adayı olmasam da Türkiye’yi gezip bir oyu dahi vatandaşımızdan CHP’ye getirelim istiyoruz. Tek başına iktidar olmak istiyoruz, koalisyon asla gündemimizde yok. AK Parti ile koalisyonu asla aklımızdan bile geçirmiyoruz.”

Atatürkçü ve Cumhuriyetçi kişileri 1 Kasım’da CHP çatısı altında birleşmeye davet eden Oran, şunları söyledi:

“Bugün, özellikle gerici ve bölücü aslında cumhuriyeti yıkıcı anlayışı karşısında bütün Atatürkçülerin, bütün cumhuriyetçilerin bir araya gelmesi gerekiyor. Ülkemizde bir yangın var. Bu yangını söndürecek tek parti, CHP’dir. Bu yüzden kendisini Atatürk ile birleştiğini iddia edenler, bunu ortaya koyanlar, o zaman bu seçimlerde CHP’de birleşmeleri gerekiyor. Bunlar Vatan Partisi, DSP ve bütün Atatürkçü değerlerdeki partilerdir. Bu partilerin CHP’ye oy vermelerini ve destek vermelerini açıkça istiyoruz, bunları açıkça beyan etsinler. Bunlar içinde bir samimiyet testidir. Çünkü Türkiye için bu, bir dönüm noktasıdır. Böyle bir dönüm noktasında seçilemeyeceğini bile bile, oyların boşuna gideceğini bile bile CHP’ye destek vermemek aslında yıkıcı, bölücü ve gerici anlayışa destek vermek anlamına geliyor. Biz, kendilerini destek vermeye çağırıyoruz. CHP’nin milletvekili adaylarını taşınmasında omuz vermelerini bekliyoruz. Aksi taktirde onların oyları gerici ve bölücü, Cumhuriyet karşıtı partilere ve kişilerin parlamentoya taşınmasına vesilece olacaktır. Bu bir tarihi sorumluluktur. Ülkemiz içinde bir dönüm noktasıdır. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.