Türkiye Kamu-Sen, Kesk ve Eğitim İş Sendikalarından Basın Açıklaması

Gündem Yayın: 23 Mayıs 2012 - Çarşamba - Güncelleme: 23.05.2012 16:48:32
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
3145 okunma
Google News

TÜRKİYE KAMU-SEN, KESK VE EĞİTİM İŞ SENDİKALARININ 23MAYIS 2012 TARİHİNDEKİ ORTAK BASIN AÇIKLAMASIDIR.

 

Bugün Burada Toplanan

Kavgam,ekmeğim ,çocuklarımızın geleceği, aydınlık bir ülke için sevdalarımız, mutlu, gelişmiş, adaletin olduğu, hak edenin hakkını aldığı dostluğun ve barışın hakim olduğu bir ülke diyerek; her türlü baskıya , zorbalığa gülüp geçerek kamu çalışanlarının kutlu ve onurlu mücadelesi olan ‘er meydanına’ koşup gelen çilekeş, cefakar, vefalı, mazlum, direnen, kalbi kırık kamu görevli kardeşlerim, çok kıymetli basın mensupları…

 

HEPİNİZ HOŞ GELDİNİZ…..

 

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI, KIYMETLİ KAMU ÇALIŞANLARI,

Yıllardır diyalog, hoşgörü, sabır diyerek bekleyen biz kamu emekçilerinin ‘İLO’ standartlarında toplu sözleşmeli, grevli ve siyaset hakkı olan bir sendikaya sahip olmadan kamu çalışanlarının hak ettiği saygınlığı ve haklarını alamayacağı görülmüştür.

 

KAMU ÇALIŞANLARI OLARAK İLO STANDARTLARINDA BİR SENDİKA TALEP EDİYORUZ.

 

SAYGI DEĞER KAMU ÇALIŞANLARI

Kamu çalışanlarının tüm iyi niyetlerine rağmen görüyoruz ki  geçmişten günümüze iş bilmez ve sermaye yanlısı iktidarların başarısızlıkları yöneticilerin beceriksizlikleri sonucu hep mağdur olan biz kamu emekçileri, kamu çalışanları olmuştur.

 

SAYIN BASIN MENSUPLARI, KIYMETLİ KAMU ÇALIŞANLARI

Kamu çalışanlarının on yıllardır maaşları sürekli eridi. %2 lik,

% 3 lük zamlar biz kamu emekçilerine dayatılarak yoksulluk ve sefalete mahkum edildik. Son yıllarda doğalgaza, elektriğe, akaryakıta ve temel tüketim maddelerine yapılan zamlar hepinizin malumu. Ekonomimiz büyüyor, dünyanın en büyük 17.ekonomisi olduk diye övünen hükümet yetkilileri sıra kamu çalışanlarına gelince kaynak yok yalanının arkasına sığınarak %2,5 gibi gülünç maaş artış talebi ile sözde toplu sözleşme masasına oturup masadan %3,5 oranıyla kalkıp kamu çalışanları ile adeta dalga geçmektedir.

 

BİZLER BU DAYATMALARA TESLİM OLMAYACAĞIZ. KAMU ÇALIŞANLARI VE EMEKLİLER OLARAK İNSANCA YAŞAMAK İÇİN HAKLARIMIZI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

 

İktidara gelirken kamu emekçilerini % lik artışlara mahkum etmeyeceğiz vaadinde bulanan hükümet yetkilileri bizleri aldatmış kandırmıştır. Bizler bu yalanlarını her platformda yüzlerine haykırmaya devam edeceğiz.İnsanca yaşayacağımız bir ücret ve tüm özlük haklarımızın iyileştirilerek onurumuzu ve itibarımızı geri alana kadar  mücadeleye devam edeceğiz.

 

SAYIN BASIN MENSUPLARI KIYMETLİ KAMU EMEKÇİLERİ

Kamu çalışanları olarak bu güne kadar sabrın ve hoş görünün her türlüsünü gösterdik. Sabrımızı sonuna kadar zorladık. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır.

Kamu çalışanlarının tüm sosyal, ekonomik ve özlük haklarının insan onuruna yaraşır hale gelinceye kadar haklı mücadelemizi sürdüreceğiz. Meydanlara inip hakkımızı yiğitçe, korkmadan zulme boyun eğmeden haykırmaya devam edeceğiz.

Bugün bu haklarımızdan birisi olan iş bırakma eylemimizi gerçekleştiriyoruz.

TÜM KAMU ÇALIŞANLARI, EMEKLİ, DUL VE YETİMLER OLARAK TÜM KAMU OYUNA SAYGI İLE DUYURURUZ.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.