TOKİ BAŞVURULARI

Gündem Yayın: 31 Mart 2018 - Cumartesi - Güncelleme: 31.03.2018 17:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
6417 okunma
Google News

EVİ OLANLAR BAŞVURU YAPAMAYACAK

TAVŞANLI BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER MERAKLA BEKLENEN TOKİ KONUTLARINA İLİŞKİN MÜJDELİ HABERİ KAMUOYUYLA PAYLAŞTI. ÖMERBEY MAHALLESİNE YAPILACAK 1014 KONUT İÇİN BAŞVURU SÜRECİ 26 MART PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYIP 31 MAYIS PERŞEMBE GÜNÜ SONA ERECEK. ALT GELİR GRUBU AİLELERİN HANE HALKI GELİRİ 4 BİN 500 TL'Yİ GEÇMEYECEK. 3+1 KONUTLARDA HANE HALKI GELİRİNE BAKILMAZKEN EVİ OLMAMA ŞARTI ARANIYOR.

 

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'in yakından ilgilendiği ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından projesi hazırlanan Ömerbey konutlarına ilişkin müjdeli haberi Başkan Güler kamuoyu ile paylaştı. Bir çok aileyi yakından ilgilendiren konu hakkında ayrıntılı bilgiler aktaran Belediye Başkanı Mustafa Güler, ön başvuruların 1014'ü geçmesi halinde TOKİ'nin ek binalar yaparak sayıyı arttırabileceğini belirtti. Başkan Güler " Uzun süredir TOKİ ile birlikte yaptığımız çalışmalar sonucunda projemiz hazırlandı ve ihalesini bu sene içerisinde gerçekleştireceğiz. Ön başvuruları Belediyemiz kabul edecek. Bu hususta pasajımızda bulunan, Ünsal Giyim yanındaki büroyu irtibat noktası yaptık. 26 Mart Pazartesi günüden itibaren personelimiz başvuruları almaya başlayacak. 31 Mayıs Perşembe günü başvuru süresinin son tarihi olacak."

"KONUT TİPLERİ VE BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?"

TOKİ Ömerbey Mahallesine 3 ayrı tipte konut inşa edecek. Bunların 96'sı hariç tümü alt gelir gurubuna hitap edecek. Belediye Başkanı Mustafa Güler "Ömerbey mahallesinde 3+1 standartlarında iki adet, 2+1 standartlarında bir proje hayata geçiriliyor. 96 daire 139 mt2 bürüt, 110 mt2 oturma alanına sahip olacak. Diğer 3+1 dairelerin sayısı ise 246 adet. Bu dairelerde 123 mt2 bürüt, 103 mt2 oturma alanına sahiptir. Yoğunlaştığımız daire tipi ise 2+1 standartlarındadır. 672 adet yapılacak daireler 91 mt2 bürüt 77 mt2 oturma alanına sahip olacak. Tüm konut tiplerinde başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımızın kendisi, eşi ve çocukları üzerine mülkiyet hakkı bulunmayacak. Daha önce TOKİ'den ev almamış olacak. Ayrıca son 1 yıl dahilinde Tavşanlı nüfusuna kayıtlı olması gerekecek. Hane halkı geliri hususunda ailenin geliri 4 bin 500 TL'yi geçmeyecek. Vatandaşlarımız 3+1 kotular da 10 peşinat ile 120 ay, 15 peşinatla 156 ay ve 20 peşinatla 182 ayda ödeme yapabilecek. 2+1 konutlarda buna ilave olarak 20 peşinatla 240 ayda ödeme yapabilecek. Ön başvuru için Halk Bankası'na alt gelir için 4 bin TL, 96 adet 3+1 için 6 bin TL ücret yatırılacak." dedi

 

"BAŞVURU ORANI YÜKSEK OLURSA YENİ KONUTLAR YAPABİLİRİZ"

Pazartesi günü başlayacak başvuru sürecinin 31 Mayıs Perşembe günü sona ereceğini hatırlatan Belediye Başkanı Mustafa Güler, talebin yüksek olması durumunda mevcut projeye ilaveler yapılabileceğini kaydetti. Başkan Güler "Mayıs ayının sonunda başvuruları topladıktan sonra TOKİ'ye teslim edeceğiz. Haziran ayında ihale süreci başlayacak. Eğer talep 1014'den fazla olursa kurada ismi çıkmayan vatandaşlarımız için hazine arazilerine ek konut projesi hazırlayabiliriz. Halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı 
Tavşanlı'da ev sahibi olmayı umut eden yüzlerce vatandaş bu müjdeli haberi bekliyordu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.