TİRİ MÜJGAN SULTAN KIZ ÖĞRENCİ YURDU’NA ZİYARET

Gündem Yayın: 12 Mayıs 2017 - Cuma - Güncelleme: 12.05.2017 18:53:09
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
5705 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’DEN TİRİ MÜJGAN SULTAN KIZ ÖĞRENCİ YURDU’NA ZİYARET
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait Tiri Müjgan Sultan Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti.

Tiri Müjgan Sultan Kız Öğrenci Yurdu öğrencileriyle bir araya gelen Vali Nayir’in ziyaretinde KYK Kütahya İl Müdürü Feyzullah Gayret, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ile Tiri Müjgan Sultan Yurt Müdürü Melek Yeşil hazır bulundu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlardaki ziyaretlerinde öğrencilerin istek ve sorunlarına çözüm arandığını, devlet imkanları ölçüsünde nelerin yapılabileceğinin değerlendirildiğini söyledi.

“YURDUMUZUN DÖRT YANINDAN ARKADAŞLARINIZ VAR”

Farklı ortam ve arkadaş çevresinin öğrencilere çok şey kazandıracağını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Hayatınızın en önemli dönemini geçiriyorsunuz. Enerji olarak, kavrama kabiliyeti olarak artık hayatınızın en üst noktasındasınız. Yaşadığınız ortamları farklılaştırarak hayatı anlama ve tanıma noktasında da üniversite size yeni şeyler kazandıracak ortam oluşturuyor. Bundan önceki yıllardaki hayatınızda aşağı yukarı birbirine benzeyen insanlar arasında ve ortamlarda kaldınız, hayatı dar bir çerçevede anladınız. Halbuki üniversiteye geldiğinizde yurdumuzun dört bir tarafından gelen arkadaşlarınızla tanışarak yeni bir ortam, yeni bir iklim gördünüz. Dolayısıyla sizlerin üniversite eğitimi kadar, bu farklılaşan ortam ve çevrenin de size bir etkileşim yapmasını bekliyoruz” dedi. 

“SADECE DİPLOMANIZI ALIP GİDERSENİZ HEM SİZ HEM BİZ KAYBEDERİZ”

56 bin öğrencinin Kütahya’nın zenginliği olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir 7 bin yıllık geçmişe sahip Kütahya’nın öğrenciler tarafından tanınması ve en etkili şekilde istifade edilmesi gerektiğini söyledi. Kütahya’nın önemli medeniyetlere ve dönüm noktalarına şahitlik yaptığını vurgulayan Vali Nayir, “Kütahya olarak 56 bin öğrencimizin Kütahya’nın bir zenginliği, bir kıymeti olduğunu kabul ediyoruz. Sizler yaşadığınız yerlerin kültürleri ve nitelikli nüfus olarak mutlaka ilimizin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak olan durumdasınız. Aynı zamanda biz inanıyor ve biliyoruz ki Kütahya, sahip olduğu kültürel, tarihi değerleri ve doğal güzellikleriyle sizlerin üzerinde etki sağlayacak ilimiz. Bizler Kütahya’nın sahip olduğu kültürel ve tarihi değerleri tanıtmaya çalışıyoruz. Kütahya’da ne tür zenginlikler var bunu çevremizle, bütün dünyayla paylaşmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz Kütahya’yı tanımadan giderse bu bizim büyük bir kaybımız olur. Öğrencilerimiz, Kütahya’nın tarihi ve kültürel yapısından çok iyi istifade ederek gitmeliler. Kütahya 7 bin yıllık geçmişe sahip. Hititler’den, Frigler’e, Büyük Selçuklu Devleti’ne, Germiyan Beyliği’nden, Osmanlı Devleti’ne kadar çok önemli dönemleri yaşamış, dünyada önemli izler bırakmış ender yerlerden biri. Bunu gezip gördükçe, yaşanmışlıklara ait izleri gördükçe sizler de fark edeceksiniz. Yüzde 56’sı orman olan ilimiz önemli doğal güzelliklere sahip. Bu da sizin istifade edebileceğiniz önemli hususlardan biri. Sosyal güzellikler, tarihi güzellikler, doğal güzellikler inanıyorum ki sizler için de bir cesaret kaynağı olacak. Geleceğe bakarken bu kadar güzelliklerin yaşandığı topraklarda ülkemizin geleceği için daha güzel şeyler hayal edecek ve daha cesur olacaksınız. Bunlar eğitiminizin bir parçası olacak diye düşünüyoruz. Yalnızca üniversitedeki dersleriniz, oradan alacağınız notlarla mezun olup giderseniz biz kayıp yaşamış oluruz. İlimizin zenginliklerinden sizleri istifade ettirmeliyiz, aynı zamanda sizlerin zenginliğinden de ilimiz istifade etmeli” diye konuştu.

“HAYATI ANLAMADA EN ÜST NOKTAYA BU DÖNEMDE ULAŞACAKSINIZ”

Olayları ve insanları anlamada çok yönlü düşünülmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir öğrencilere Doğu ve Güneydoğu’yu örnek gösterdi.  Üniversite sürecinin fotoğrafın tamamını görmek için bir fırsat olduğunu da dile getiren Vali Nayir, “Her insanın kötü ve iyi yanları olabilir. Mükemmel diyeceğimiz insanlar hayatta zor bulabileceğimiz insanlar. Dolayısıyla sizler hayatı anlama ve tanıma noktasında arkadaşlarınızı da böyle değerlendirin. ‘Ya - ya da’ diye bakmayın hayata. Bu kişi ya iyidir ya da kötüdür diye bakarsanız hayatta dost edinme, insanları tanımlama ve olayları değerlendirmede zorluk çekersiniz. Bizim bakış noktamız ‘hem – hem de’ olabilmeli. Arkadaşımızın hem şu yönleri çok güzel hem de şu yönleri kötü diyebilmeliyiz. Çünkü biz kendimizi biliyoruz, biz de mükemmel değiliz. Olaylara da bu şekilde bakmalıyız. Hayatta karşılaştığımız olayların birden fazla sebebi olur. Bunun sebebi ya budur ya da şudur diye bakarsak birçok şeyi öğrenmeden kapatmış oluruz. Bunun sebebi hem bu, hem de bu diye bakarsak sebepleri de artırıp anlama kabiliyetimizi daha üst bir noktaya getirmiş oluruz. Doğu ve Güneydoğu’muzda yaklaşık 40 yıldır bir terör ortamı yaşıyoruz. Öz kaynaklarımızın birçoğunu terörle mücadeleye harcıyorsak bu terörün sebebini bilmeli, araştırmalı. Biri dese ki ‘Sebeplerden bir tanesi ekonomik’ diğerlerini görmemiş olur. Bir diğeri ‘Tarihi sebepler var’, öbürü dese ki ‘Dış güçlerin oyunu var’ biz hepsini birden toparlayıp, bu işin içerisinde tüm bu sebeplerin hepsinin ayrı ayrı yer tuttuğunu görüp, hem de fotoğrafın tamamını görerek daha iyi bir analiz yapma kabiliyetimiz gelişmiş olur. Sizler öğrencilik yıllarında bundan çok büyük istifade etmelisiniz. İçinde bulunduğunuz ortam içerisinde çok farklı yerlerden gelen kişileri tanıyarak fotoğrafın tamamını görme imkanına ulaşmış oluyorsunuz” şeklinde konuştu.

“İRADENİZİ KİMSENİN ELİNE TESLİM ETMEYİN”

Kişileri yücelterek sorgusuz sualsiz peşine düşenlerin Türkiye’ye tarihinin en büyük ihanetini yaşattıklarını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Kimseyi kendinizden çok fazla büyük görmeyin, kendinizi de büyük görmeyin. Mutlaka eksiklerimiz olduğu gibi çevremizdeki kişilerin de eksikleri olabilir. İradenizi götürüp kimsenin eline teslim etmeyin. Sizdeki akıl nimetiyle değerlendirin. Size söylenen doğru mu değil mi, kendi kriterleriniz, ideolojiniz size kanaat önderliği yapmış kişilerle birlikte hayatınıza yön verecek olaylara bir bakın. Bizler bunu eğer tam olarak yapabilseydik 15 Temmuz’u yaşamayacaktık. Kendi iradesini bir kenara koyup başkalarının iradesiyle yollarına devam edenler maalesef bize 15 Temmuz’u yaşattılar. Bizim inanç sistemimizde Kur’an-ı Kerim’in birçok yerinde akıl ve düşünme konularına yer verilmiştir. Buna rağmen bazıları düşüncelerini bir kenara bırakıp her şeyini bir kişiye havale etti. Eğer sizler bugünlerinizi iyi değerlendirirseniz hayatı anlama noktasında da en az bir üniversite kadar eğitim alırsınız. Bunlara dikkat etmek lazım” diye konuştu.

Yurtlardaki uyumlu tablodan duyduğu mutluluğu da belirten Vali Nayir, “Burada görev yaptığımız süreç içerisinde yurtlarımızda bir kargaşa, bir huzursuzluk ve uyumsuzluk hiç görmedik. Gittiğimiz bütün yurtlarda da arkadaşlarımızın, çocuklarımızın kendi aralarında dengeli bir ilişki içerisinde olduğunu görmek bizlere büyük bir heves ve geleceğe dair bir cesaret verdi” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in ardından söz alan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar gençlerin önemine dikkat çekerek, “Gençlerin olduğu her program anlamlı, gençlerle her bir araya geldiğimiz vakit kıymetli. Biz camiye vardığımızda eğer gençlerimiz varsa camilerimiz dopdolu diyoruz. Kredi Yurtlar Kurumu, diyanet İşleri Başkanlığı ile artık paydaş bir kurum. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü pek çok proje var. Bu projeler kapsamında Kütahya Müftülüğü olarak da bizler ilimizde faaliyet gösteren tüm yurtlarımızda görevlendirmiş olduğumuz hocalarımızla güzel hizmetlere rehberlik yapmaya çalışıyoruz. Hayatınızda ilme, araştırmaya, öğrenmeye, yeni şeyler keşfetmeye bu zamandan daha geniş zamanı asla bulamayacaksınız. Şu zaman kıymetli bir zaman. Dolayısıyla sadece üniversiteden mezun olmak yetmez, artık donanımlı olmak, alanında aranan birey olmak için koşmak, koşturmak gibi bir sorumluluğunuz var. Çünkü bizden sadece kendimizin ve ailemizin değil milletimizin de beklentileri var. Bu beklentileri karşılamak ve milletimizi geleceğe taşımak gençlerimizin üzerine yüklenmiş bir sorumluluk. Bu noktada sizin fedakarca, aşkla, heyecanla koşturacağınıza olan inancımız tam” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir öğrencilerin sorunlarını, istek ve arzularını dinledi.

Ziyaret  bir öğrencinin isteği üzerine İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi. İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar Hucurat Suresi’nin tilavetinin ardından Türkçe mealini de Vali Nayir’in ricası üzerine öğrencilerle paylaştı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir daha sonra Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğü ile Tiri Müjgan Sultan Kız Öğrenci yurdu iş birliğiyle düzenlenen ‘Aşk-ı Nebi Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. 

Sergiyi inceleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’dan bilgiler aldı.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.